Wall Street închide la maximele ultimelor 7 săptămâni, în pofida datelor privind scăderea PIB. NBER, responsabil de declararea oficială a recesiunilor în SUA, are o definiție mai largă, care sugerează că vechea regulă de bază nu se aplică întotdeauna

Wall Street închide la maximele ultimelor 7 săptămâni, în pofida datelor privind scăderea PIB. NBER, responsabil de declararea oficială a recesiunilor în SUA, are o definiție mai largă, care sugerează că vechea regulă de bază nu se aplică întotdeauna
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2022

Acțiunile americane s-au apreciat joi, extinzând avansul din sesiunea precedentă, în pofida datelor care au arătat că economia s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 1,2% și a închis la cel mai ridicat nivel din ultimele 7 săptămâni, chiar și după ce datele publicate de Departamentul Comerțului au relevat că produsul intern brut a scăzut cu 0,9% în ritm anual în al doilea trimestru, după un declin de 1,6% în primele trei luni.

În timp ce două trimestre consecutive de scădere economică sunt considerate în mod tehnic drept recesiune, Biroul Național de Cercetare Economică (NBER), responsabil de declararea oficială a recesiunilor în SUA, are o definiție mai largă, care sugerează că vechea regulă de bază nu se aplică întotdeauna, potrivit MarketWatch.

Oferta de răscumpărare de la SIF Muntenia și transferuri de tip deal ajută la depășirea reperului de 100 milioane de lei pe segmentul acțiuni de la BVB. Tranzacții relevante și pe piața titlurilor de stat CITEȘTE ȘI Oferta de răscumpărare de la SIF Muntenia și transferuri de tip deal ajută la depășirea reperului de 100 milioane de lei pe segmentul acțiuni de la BVB. Tranzacții relevante și pe piața titlurilor de stat

Acțiunile de pe Wall Street s-au depreciat inițial după publicarea datelor privind produsul intern brut, însă au revenit rapid pe creștere, investitorii concentrându-se pe rezultatele companiilor.

Dow Jones a avansat cu 1%, iar Nasdaq Composite, cu 1,1%.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că economia încetinește, dar este încă sănătoasă după multe criterii. Yellen a spus că o anumită încetinire a economiei este necesară pentru a ajuta la combaterea celei mai ridicate inflații din ultimii aproape 41 de ani.

Principalii indici bursieri americani s-au apreciat cu până la 4% ieri, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a spus că nu crede că economia SUA se află în recesiune și a reiterat că banca centrală este ferm hotărâtă să reducă rapid inflația.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
recesiune
economia sua
inflatie
fed