Acțiunile italiene și-au revenit pentru că investitorii nu se așteaptă la alegeri anticipate imediate

Acțiunile italiene și-au revenit pentru că investitorii nu se așteaptă la alegeri anticipate imediate
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2016

Acțiunile italiene, inclusiv cele bancare, și-au revenit luni, după scăderile înregistrate imediat după rezultatul negativ al referendumului constituțional, întrucât investitorii nu se așteaptă la alegeri anticipate imediate, după demisia premierului Matteo Renzi, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Euro a atins un minim de 1,0508 dolari pe unitate, iar bursa din Milano a coborât cu până la 2%, la deschiderea tranzacțiilor de luni, scrie News.ro

Majoritatea acestor mișcări au fost însă inversate rapid. Euro a revenit la peste 1,06 dolari pe unitate, fiind totuși încă în scădere față de închiderea de vineri.

Indicele FTSE MIB al bursei din Milano este în urcare cu 0,35%.

”Scenariul nostru de bază este că un guvern interimar va fi instalat înainte de Crăciun, iar alegerile nu vor avea loc înainte de 2018”, a declarat Marie Owens Thomsen, economist șef la Indosuez Wealth Management.

Rezultatul referendumului a fostanticipat de majoritatea analiștilor, dar diferența mare de voturi între oponenții reformelor constituționale și susținătorii acestora, de 59% la 41%, a provocat alarmă inițial.

ANALIZĂ De ce sunt calme bursele după referendumul din Italia CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De ce sunt calme bursele după referendumul din Italia

Analiștii cred că există riscul ca rezultatul referendumului să dea o nouă lovitură blocului comunitar, deja slăbit de Brexit.

Componenta financiară a indicelui FTSEMIB este în urcare cu 0,5%, inversând o scădere de peste 4%. Titlurile băncii Monte dei Paschi sunt în stagnare după ce au coborât cu până la 7%, fiind suspendate de la tranzacționare.

Randamentul obligațiunilor cu scadență de 10 ani a urcat cu 0,11 puncte procentuale, la 2,01%.

Legătura puternică dintre sectorul bancar italien și piața obligațiunilor este un motiv puternic de îngrijorare pentru investitori. Băncile au fost afectate de temerile legate de expunerea lor uriașă la credite neperformante, care datează din timpul crizei financiare globale. Acestea au în portofolii și dețineri semnificative de obligațiuni guvernamentale italiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci italia
actiuni banci italia