Acțiunile Netflix scad puternic, pe fondul perspectivelor dezamăgitoare privind veniturile

Acțiunile Netflix scad puternic, pe fondul perspectivelor dezamăgitoare privind veniturile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iul 2023

Acțiunile Netflix au scăzut cu peste 8% joi, cel mai mare declin intraday din decembrie anul trecut, în contextul în care platforma americană de streaming a ratat estimările de venit în trimestrul al doilea și a oferit o prognoză sub așteptări pentru trimestrul în curs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Netflix a atras aproape 6 milioane de abonați noi în intervalul aprilie-iunie, după ce a introdus taxa de sharing, însă veniturile au crescut mai lent decât estimau analiștii.

Compania a raportat venituri de 8,19 miliarde de dolari pentru intervalul menționat, față de venituri de 8,3 miliarde de dolari preconizate de analiști.

Acțiunile TTS sar cu aproape 8% în contextul căderii acordului ruso-ucrainian pentru transportul de la Marea Neagră. Indicele BET, pe un nou maxim local CITEȘTE ȘI Acțiunile TTS sar cu aproape 8% în contextul căderii acordului ruso-ucrainian pentru transportul de la Marea Neagră. Indicele BET, pe un nou maxim local

În trimestrul al treilea, Netflix se așteaptă la venituri de 8,52 miliarde de dolari, în timp ce analiștii de pe Wall Street estimau, în medie, venituri de 8,67 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Prețul acțiunilor Netflix s-a corectat cu până la 8,7% în debutul tranzacțiilor astăzi, cea mai mare scădere intraday începând cu 15 decembrie 2022.

În jurul orei 17:30 (ora României), acțiunile consemnau un recul de 8,3%, la 438,16 dolari.

Indicele Nasdaq Composite se deprecia cu 1,2%, inclusiv pe fondul unui declin de 6,6% pentru acțiunile Tesla, în condițiile în care Elon Musk a semnalat că va continua să reducă prețurile pentru a stimula cererea de vehicule, în pofida scăderii profitabilității.

S&P 500 a coborât cu 0,42%, la 4.545,94 puncte, în timp ce Dow Jones avansa cu 0,46%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
actiuni netflix
rezultate financiare
prognoza venituri netflix