Acțiunile UniCredit au coborât la minimul ultimilor patru ani

Acțiunile UniCredit au coborât la minimul ultimilor patru ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2016

Acțiunile UniCredit au coborât luni la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, în condițiile în care analiștii consideră că viitorul director general al băncii italiene va avea dificultăți să atragă capitalului necesar, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Totodată, tărăgănarea procesului de înlocuire a lui Federico Ghizzoni, care a acceptat să demisioneze luna trecută, ar putea indica neânțelegeri în board-ul UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, scrie News.ro.

Acțiunile UniCredit au scăzut cu 2,7%, la 2,32 euro pe unitate, atingând cel mai redus nivel de după iulie 2012.

“Noul director al UniCredit va avea sarcina dificilă de a consolida capitalul, în paralel cu evitarea declinului profitabilității sau a diluării valorii acțiunilor”, au afirmat Marta Bastoni și Rohith Chandra-Rajan, analiști la Barclays, într-o notă adresată clienților.

Board-ul UniCredit s-a întrunit săptămâna trecută pentru a discuta tipul de manager necesar pentru postul de director general, dar procesul de selecție ar putea dura mai multe săptămâni, potrivit unor persoane apropiate situației.

Datoria externă a României a scăzut cu 1,6 miliarde euro în primele trei luni, la 88,4 miliarde euro CITEȘTE ȘI Datoria externă a României a scăzut cu 1,6 miliarde euro în primele trei luni, la 88,4 miliarde euro

”Acest fapt ar putea indica faptul că nu există un acord în rândul acționarilor”, a spus vineri Luca Comi, analist la ICBPI.

Titlurile UniCredit au coborât cu circa 54% în acest an, înregistrând a treia cea mai slabă evoluție în indicele Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, care a scăzut cu 25%.

Din 2010, când Ghizzoni a preluat conducerea UniCredit, acțiunile băncii s-au devalorizat cu 82%.

Persoane apropiate situației au declarat anterior că între posibilii succesori ai lui Ghizzoni s-ar afla Marco Morelli, directorul operațiunilor din Italia ale Bank of America, și directorul general al Mediobanca, Alberto Nagel.

Între alți candidați s-ar afla directorul pentru investment banking al UBS, Andrea Orcel, directorul din Italia al Deutsche Bank, Flavio Valeri, șeful Cariparma, divizie a Credit Agricole,Giampiero Maioli, directorul general al Cassa Depositi e Prestiti, Fabio Gallia, și fostul șef pentru investment banking al UniCredit, Jean-Pierre Mustier, au spus sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
actiuni banca