Alpha Bank, profit de 28,5 milioane de euro la 9 luni

Alpha Bank, profit de 28,5 milioane de euro la 9 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2022

În primele nouă luni ale anului 2022, Alpha Bank România a înregistrat un profit operațional de 28,5 milioane de euro, marcând un avans anual de 7,2 milioane de euro, comparativ cu primele nouă luni ale anului precedent, datorită dinamicii veniturilor. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO Pastila de HR - Cătălin Iorgulescu, vicepreședinte al ABSL: Capitalul uman este cel mai important mijloc de producție și existență al acestei industrii. Nimic nu-l poate înlocui. Ne rafinăm continuu CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Cătălin Iorgulescu, vicepreședinte al ABSL: Capitalul uman este cel mai important mijloc de producție și existență al acestei industrii. Nimic nu-l poate înlocui. Ne rafinăm continuu

Fnanțările noi către companiile mari au crescut cu 35%, în timp ce originarea de credite pentru întreprinderi mici și mijlocii și de credite ipotecare a înregistrat o creștere anuală de 55% și, respectiv, 18%

Portofoliul de credite al Alpha Bank România a depășit 2,9 miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie 2022, marcând un avans anual de 8,1%, în timp ce depozitele atrase de la clienți au ajuns la aproximativ 2,8 miliarde de euro, în creștere cu 7,3% față de anul precedent. La finalul primelor 9 luni ale acestui an, activele Alpha Bank România au ajuns la aproape 4,1 miliarde de euro.

Veniturile totale au crescut cu aproape 14% față de aceeași perioadă a anului precedent, susținute de o dinamică solidă atât a veniturilor nete din dobânzi (+15% an/an), cât și a veniturilor nete din comisioane (+13% an/an). Având în vedere presiunile inflaționiste în creștere, costurile au fost monitorizate cu atenție, iar gestionarea eficientă a riscurilor a generat spațiu pentru îmbunătățirea profitabilității. Profitul operațional a atins 28,5 milioane euro, în timp ce profitul înainte de impozitare a înregistrat o creștere anuală de 16,6 milioane euro, ajungând la 36,7 milioane euro.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
banca