Analiștii avertizează că datoria guvernului federal al SUA se va dubla în 30 de ani, dacă sunt extinse politicile bugetare actuale

Analiștii avertizează că datoria guvernului federal al SUA se va dubla în 30 de ani, dacă sunt extinse politicile bugetare actuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2018

Datoria guvernului federal se va dubla în 30 de ani, dacă Congresul va extinde reducerile fiscale și va continua actualele majorări ale cheltuielilor, au apreciat în această săptămână analiști specializați în probleme bugetare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiști din Comisia pentru un buget federal responsabil (CRFB) au spus că perspectiva fiscală pe termen lung se va înrăutăți dacă  reducerile de taxe finanțate prin deficit și majorările de cheltuieli adoptate anul trecut vor continua, potrivit News.ro.

Cu alte cuvinte, datoria va urca la 210% din PIB până în 2048, a notat Tyler Evilsizer, de la CRFB, într-un mesaj pe Twitter.

Lira turcească scade cu peste 20% față de dolar, după ce Trump a anunțat dublarea tarifelor la importurile de oțel și aluminiu din Turcia. Erdogan cere conaționalilor să își transforme economiile din euro și dolari în liră. \ CITEȘTE ȘI Lira turcească scade cu peste 20% față de dolar, după ce Trump a anunțat dublarea tarifelor la importurile de oțel și aluminiu din Turcia. Erdogan cere conaționalilor să își transforme economiile din euro și dolari în liră. "Poporul și Allah sunt cu noi"

Dacă actualele politici referitoare la taxe și cheltuieli vor fi  menținute, deficitul bugetar va ajunge la 10,5% din PIB, în loc de 7,1% potrivit legislației actuale, a anunțat CRFB într-o postare pe blog. Un astfel de deficit ar fi cel mai ridicat din istoria recentă a Statelor Unite, cu excepția deficitelor care au finanțat cheltuielile în Al Doilea Război Mondial, a precizat organizația.

În luna iulie, administrația Trump a estimat că deficitul bugetar anual va crește cu aproape 100 de miliarde de dolari mai mult comparativ cu estimările precedente, în fiecare din următorii trei ani, astfel încât deficitul federal va depăși 1.000 de miliarde de dolari începând de anul viitor.

Revizuirile reflectă costul majorărilor cheltuielilor federale convenite la începutul acestui an și dobânzările mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
datorie
guvern
sua
dubla
buget
politici