Doi dintre cei mai mari asigurători de sănătate din SUA discută o fuziune

Doi dintre cei mai mari asigurători de sănătate din SUA discută o fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

Cigna și Humana, doi dintre cei mai mari asigurători de sănătate din SUA, poartă discuții pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare fuziune anunțată în 2023, potrivit unei surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Wall Street Journal a relaltat discuțiile, citând oameni familiarizați cu problema, scrie News.ro.

FOTO Una dintre cele mai bogate familii din Belgia anunță o tranzacție majoră în București. Profit.ro a anunțat în premieră că pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai bogate familii din Belgia anunță o tranzacție majoră în București. Profit.ro a anunțat în premieră că pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România

Companiile discută despre o tranzacție în acțiuni și numerar care ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului, potrivit articolului, fără a oferi detalii cu privire la valoarea tranzacției.

O combinație între Humana și Cigna ar oferi companiei nolu formate amploarea pentru a rivaliza cu UnitedHealth Group și CVS Health.

Cigna are o divizie mare, Express Scripts, care gestionează planurile de medicamente eliberate pe bază de rețetă și este puternică în asigurări comerciale. Acesta s-ar combina cu poziția a doua pe piață deținută de Humana pe piața în creștere rapidă a planurilor Medicare Advantage, în baza cărora asigurătorii privați sunt plătiți cu o rată stabilită pentru a gestiona asistența medicală pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau cu dizabilități.

Humana, care are o valoare de piață de aproximativ 63 de miliarde de dolari, a refuzat să comenteze. Oficialii de la Cigna, care are o valoare de piață de aproape 84 de miliarde de dolari, nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Acțiunile Cigna au scăzut cu aproape 8%, în timp ce acțiunile Humana au scăzut cu peste 4%.

Ultima rundă de consolidare a industriei asigurărilor de sănătate a fost declanșată de Affordable Care Act, legea națională de reformă a asistenței medicale care a fost adoptată în 2010, iar în 2014 a creat noi opțiuni de asigurare individuală și a extins acoperirea guvernamentală Medicaid pentru persoanele cu venituri mai mici.

ULTIMA ORĂ Este oficial - România nu intră în Schengen nici în acest an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Este oficial - România nu intră în Schengen nici în acest an

Dar cele mai mari tranzacții s-au prăbușit după respingerea de către autoritățile antitrust.

În iulie 2016, Departamentul de Justiție a intentat în aceeași zi procese împotriva a două fuziuni ale unor companii de asigurări de sănătate, spunând că acestea ar duce la mai puțină concurență și la prețuri mai mari pentru americani.

Una a fost achiziția Cigna de către Anthem, acum Elevance Health. A doua a fost achiziția propusă de Aetna a Humana.

Aceste companii s-au luptat cu guvernul și ambele au pierdut.

viewscnt
Afla mai multe despre
cigna
humana