Aramco a angajat JPMorgan Chase și HSBC pentru prima sa vânzare de obligațiuni islamice

Aramco a angajat JPMorgan Chase și HSBC pentru prima sa vânzare de obligațiuni islamice
scris 25 mai 2016

Aramco, cel mai mare exportator de petrol din lume, a angajat JPMorgan Chase, HSBCși Riyad Bank pentru prima vânzare de obligațiuni islamice ale companiei, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Cele trei bănci vot ajuta Aramco să stabilează un program de obligațiuni denominate în riali, prima vânzare fiind posibil să aibă loc în acest an, scrie News.ro.

Mărimea primei emisiuni nu a fost încă stabilită și este posibil să fie implicate și alte bănci, au spus sursele.

Aramco analizează și crearea unui program de obligațiuni denominate în dolari.

Enterprise Investors ar putea vinde Profi. A contractat Citi Corporate and Investment Banking să analizeze opțiunile strategice CITEȘTE ȘI Enterprise Investors ar putea vinde Profi. A contractat Citi Corporate and Investment Banking să analizeze opțiunile strategice

Arabia Saudită aplică un plan de reducere a dependenței economiei de veniturile din petrol.

Guvernul a anunțat intenția de vânzare a cel puțin 5% din acțiunile Aramco și transferarea restului companiei la Fondul Public pentru Investiții, care se va transforma într-un fond suveran cu active de 2.000 de miliarde de dolari.

După finalizarea operațiunii, Arabia Saudită va obține majoritatea veniturilor din investiții, nu din vânzări de petrol, a declarat în aprilie prințul Mohammed bin Salman.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jpmorgan chase
hsbc
aramco