A fost ultimul termen în falimentul Astra: Instanța a rămas în pronunțare

A fost ultimul termen în falimentul Astra: Instanța a rămas în pronunțare
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 28 apr 2016

Curtea de Apel bucurești (CAB) a rămas în pronunțare asupra apelurilor formulate în dosarul de faliment al asigurătorului Astra de către acționarii principali ai companiei și doi dintre potențialii creditori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta înseamnă că, în următoarele zile, falimentul Astra ar putea fi confrmat definitiv de instanță, iar păgubiții vor primi despăgubirile.

În luna august 2015, după un an și jumătate de administrare specială, ASF a decis să ceară falimentul Astra. În prezent, Astra se află în lichidare, starea sa de faliment fiind confirmată de Tribunalul București. Decizia a fost atacată cu apel și urmează ca o instanță de la Curtea de Apel București să pronunțe o decizie definitivă. Următorul termen a fost fixat pentru joi, 28 aprilie.

După confirmarea definitivă a stării de faliment, Fondul de Garantare a Asiguraților va putea începe plata despăgubirilor către clienții Astra și către terții păgubiți de aceștia. Valoarea maximă a despăgubirilor estimate de FGA ar fi de aproximativ 700 de milioane de lei.

În momentul în care i s-a cerut falimentul, Astra mai avea în portofoliu 2,5 milioane de polițe de asigurare și 1,8 milioane de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra
instanta
faliment