Fondul de Garantare a Asiguraților confirmă Profit.ro: Cristian Roșu, omul care conduce Carpatica Asig, este noul șef al FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților confirmă Profit.ro: Cristian Roșu, omul care conduce Carpatica Asig, este noul șef al FGA
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 22 apr 2016

Fondul de Garantare a Asiguraților va fi condus la nivel executiv de către Cristian Roșu, Mona Cucu și Nicolae Crișan, primul ca director și ceilalți doi ca directori adjuncți, anunță un comunicat oficial, care confirmă informațiile publicate anterior de Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cristian Roșu ocupă în prezent funcția de director al Direcției de Rezoluție din cadrul FGA, cum a mai arătat Profit.ro. El are o experiență de peste 15 ani atât în domeniul bancar, unde a deținut funcții de conducere, cât și în instituția de supraveghere a sistemului de pensii private ocupând funcția de director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP). Cristian Roșu este licențiat în inginerie, cu specializare universitară în management și finanțe.

Mona Cucu, unul dintre cei doi directori adjuncți, vine din Autoritatea de Supraveghere Financiară. Ea va avea în subordine Direcția Tehnică Despăgubiri și Structura Operativă de gestionare a situațiilor de faliment al unui asigurator.

Cucu are o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor. A coordonat timp de 8 ani activitatea de constatare, instrumentare și lichidare a dosarelor de daună la una dintre cele mai vechi societăți de asigurări din România. De asemenea, a lucrat în cadrul CSA / A.S.F –  sectorul de supraveghere și reglementare activitate asigurare, în mod special, asigurări obligatorii.

Fostul director general, Nicoale Crișan, trece pe funcția de director adjunct, cum a mai arătat Profit.ro. El va avea în subordine Direcțiile Economică și Juridică. Nicolae Crișan are o experiență de peste 40 de ani în domeniul asigurărilor și supravegherii sectorului asigurărilor. A fost președinte al CSA mai mulți ani.

Fondul de Garantare a Asiguraților a devenit un organism esențial pentru piața asigurărilor din România după ce Astra Asigurări a intrat în faliment și Carpatica Asig în procedură de rezoluție.

După ce falimentul Astra va fi confirmat definitiv de instanță, FGA va face plățile către toți creditorii de asigurări ai societății. Disponibilitățile bănești ale fondului, care este alimentat de către toate firmele de asigurare din România cu 1% din primele brute subscrise, depășesc 900 de milioane de lei.

Plățile pentru păgubițiii Astra sunt estimate la maximum 700 de milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fga
sef fga
crisan
rosu
carpatica