Afaceri mai mari pentru Asirom

Afaceri mai mari pentru Asirom
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

Veniturile totale din prime brute subscrise obținute de Asirom VIG în primele trei luni din 2021 s-au ridicat la 188 milioane de lei, cu 10 milioane de lei mai mult decât în același interval din anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asigurările generale reprezintă 79% din subscrieri - respectiv 149 milioane de lei, în timp ce veniturile din prime de asigurări de viață și de sănătate s-au situat la 39 milioane de lei, deținând o pondere de 21% în total portofoliu.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În termeni relativi, asigurările generale au înregistrat o creștere trimestrială de 7%, în timp ce polițele obligatorii RCA au generat venituri din prime brute de 43 milioane de lei, în scădere cu 7% față de nivelul realizat în T1 2020. 

La sfârșitul lunii martie din anul curent, portofoliul Asirom VIG avea următoarea structură: 60% asigurări generale facultative, 23% asigurări obligatorii RCA și 17% asigurări de viață.

CASCO rămâne cea mai importantă clasă de asigurări în portofoliul Asirom VIG cu o pondere de 27%.  Cu un volum al subscrierilor de peste 50 de milioane de lei în T1 2021, veniturile din prime de asigurări Casco au înregistrat un plus de 3%.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul asigurărilor de bunuri și proprietăți, care a contabilizat în primele trei luni ale anului venituri de circa 36 milioane de lei, evidențiind o creștere de 31% comparativ cu primul trimestru din 2020.

Vânzările de polițe de asigurări de viață s-au ridicat la 31 milioane de lei, indicând un avans de 4%, iar activitatea de asigurări de sănătate a generat venituri trimestriale de aproximativ 8 milioane de lei, nivel apropiat de cel înregistrat în primul trimestru al anului precedent.
Valoarea daunelor plătite în primul trimestru al 2021 s-a situat la circa 131 milioane de lei.

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de 30 de ani în România. Compania are o rețea națională de 140 de agenții, 1.500 de agenți activi și numeroși parteneri externi.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de țări și are peste 25.000 de angajați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
asigurari