Allianz obține aproape jumătate de miliard de dolari vânzând operațiuni din America

Allianz obține aproape jumătate de miliard de dolari vânzând operațiuni din America

Sursa foto: Ken Wolter / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 apr 2024

Compania germană Allianz vinde divizia sa de asigurare pentru corporațiile de dimensiuni medii din SUA către Arch Capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Allianz a semnat o înțelegere pentru vânzarea Fireman’s Fund, unitatea sa de asigurare a corporațiilor de dimensiuni medii și pentru clienții din industria de divertisment. Tranzacția încheiată cu Arch Insurance, înregistrată în insulele Bermude, include o componentă de cash deb 450 milioane dolari, potrivit Reuters.

Arch Capital își va asuma, de asemenea, provizioane constituite pentru pierderi în valoare de 2 miliarde dolșari, dar care ar urma să fie reduse gradual până la un nivel de 1 miliard dolari. Aceasta ar însemna că valoarea totală a tranzacției încheiată de Allianz, cu sediul în München, se ridică la 1,4 miliarde dolari.

Victorie Generali în ancheta de pe piața asigurărilor, cu impact asupra 9 companii CITEȘTE ȘI Victorie Generali în ancheta de pe piața asigurărilor, cu impact asupra 9 companii

Compania vândută, având 500 de angajați, a contabilizat aproximativ o treime din volumul asigurărilor vândute de divizia Allianz Commecial pe segmentul corporate din SUA. Tranzacția vine în contextul startegiei pentru piața americană a companiei germane de a se axa pe asigurarea corporațiilor mari și a business-urilor cu nivel înalt de specializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
sua
asigurari