Asigurările de viață și sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business pentru Allianz-Țiriac, depășind RCA

Asigurările de viață și sănătate au devenit a doua cea mai importantă linie de business pentru Allianz-Țiriac, depășind RCA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Allianz-Țiriac Asigurări a închis anul 2019 cu prime brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creștere cu 3,6% față de 2018, și cu un profit operațional de aproximativ 134 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, vânzările de asigurări de viață și sănătate au depășit vânzările de asigurări RCA și au devenit a doua cea mai importantă linie de business, după segmentul Casco.

Impact dezvoltă un nou proiect rezidențial în Constanța CITEȘTE ȘI Impact dezvoltă un nou proiect rezidențial în Constanța

Asigurările de viață, sănătate, locuință și cele agricole au înregistrat cele mai mari ritmuri de creștere în 2019. Asigurările de viață au crescut cu peste 13% anul trecut în portofoliul Allianz-Țiriac, dublu față de ritmul de creștere al pieței, în timp ce asigurările de sănătate s-au majorat cu peste 20%.

Allianz-Țiriac a ajuns la peste 212.000 de clienți cu asigurări de viață și sănătate în portofoliu la finalul anului trecut.

Creșteri peste media pieței au fost consemnate și la nivelul asigurărilor agricole care au înregistrat un salt de aproximativ 80%, în timp ce vânzările pe segmentul asigurărilor de locuință s-au majorat cu peste 12% anul trecut față de 2018. 

Valoarea totală a despăgubirilor plătite clienților și terților a însumat aproximativ 784 milioane de lei în 2019. Allianz-Țiriac a plătit astfel, în medie, despăgubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucrătoare a anului trecut, în creștere cu 11% față de 2018.

În baza polițelor pentru locuințe au fost plătite despăgubiri mai mari cu 42% în 2019, în principal ca urmare a incendiilor și fenomenelor meteo severe. Creșteri similare ale daunalității au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere generală și asigurări de sănătate.

Cu toate acestea, despăgubirile plătite în baza asigurărilor auto au însumat aproape 70% din totalul despăgubirilor plătite de Allianz-Țiriac anul trecut.

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac asigurări
prime brute subscrise