Chirițoiu: RCA ar trebui încheiată pe numele șoferului, pentru ca prețul poliței să reflecte riscul de accident

Chirițoiu: RCA ar trebui încheiată pe numele șoferului, pentru ca prețul poliței să reflecte riscul de accident
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2019

Consiliul Concurenței a propus mai multe măsuri pentru scăderea prețului RCA, precum încheierea polițelor pe numele șoferului, nu al proprietarului mașinii, cum este în prezent, dar și un cod de conduită între companiile de asigurări și cele de reparații auto, întrucât există situații în care service-urile percep prețuri mai mari dacă reparațiile sunt achitate de asigurători, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Polița RCA trebuie să reflecte riscul de accident, iar riscul de accident este determinat, în mare parte, de conducătorul mașinii. Astfel, dacă mai multe persoane conduc aceeași mașină, prețul poliței va trebui adaptat în consecință. Această modificare nu reprezintă, însă, o prioritate", a susținut Chirițoiu, potrivit Agerpres.

Contributorii la Pilonul II pot cere ca statul să nu le mai vireze de acum înainte contribuțiile. Ce riști și cum poți afla câți bani ai în Pilonul II CITEȘTE ȘI Contributorii la Pilonul II pot cere ca statul să nu le mai vireze de acum înainte contribuțiile. Ce riști și cum poți afla câți bani ai în Pilonul II

El a arătat că există și alte propuneri pentru a reduce prețul polițelor RCA, pe care se concentrează Consiliul Concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
rca
bogdan chiritoiu