Compania de asigurări de sănătate Cigna renunță la încercarea de a negocia preluarea rivalei Humana

Compania de asigurări de sănătate Cigna renunță la încercarea de a negocia preluarea rivalei Humana
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Compania americană de asigurări de sănătate Cigna a renunțat la încercarea de a negocia o achiziție a rivalei Humana, după ce companiile nu au reușit să cadă de acord asupra prețului, au declarat două surse familiare cu situația, iar în schimb Cigna a anunțat că intenționează să răscumpere acțiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O combinație Cigna-Humana ar fi creat o companie cu o valoare de peste 140 de miliarde de dolari, pe baza evaluării lor de piață, dar era sigur că tranzacția ar fi atras un control antitrust acerb, scrie News.ro.

CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

Discuțiile au avut loc la șase ani după ce autoritățile de reglementare au blocat mega-oferte care ar fi consolidat sectorul asigurărilor de sănătate din SUA.

Discuțiile privind acordul s-au încheiat din cauza că părțile nu au putut să cadă de acord asupra prețului, au spus două surse familiare cu situația.

Rămâne posibilitatea unei legături în viitor, au spus acele surse.

Cu toate acestea, Cigna a anunțat duminică planuri de a face o răscumpărare de alte 10 miliarde de dolari, ducând răscumpărările totale la 11,3 miliarde de dolari.

Acțiunile Cigna, cu sediul în Connecticut, au crescut luni cu 12,1%, până la 290,07 dolari pe unitate. Acestea au scăzut cu aproximativ 22% în acest an, inclusiv o scădere de aproape 10% de la sfârșitul lunii noiembrie, după informațiile despre negocierile cu Humana.

Acțiunile Humana au crescut cu 2,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
humana
cigna
asigurări de sănătate