Eurohold, proprietarul Euroins, intenționează să strângă până la 100 de milioane de euro prin emiterea de noi acțiuni pe bursă

Eurohold, proprietarul Euroins, intenționează să strângă până la 100 de milioane de euro prin emiterea de noi acțiuni pe bursă
scris 2 mar 2021

Grupul financiar bulgar Eurohold, prezent în România pe nișa de asigurări, intenționează să își mărească capitalul de lucru prin emiterea de noi acțiuni la Bursa de Valori Bulgară (BVB), ceea ce va permite companiei obținerea de fonduri de până la 100 de milioane de euro.

Eurohold va oferi pentru subscriere mai mult de 79 de milioane de acțiuni noi, cu o valoare nominală și un preț de 2,5 lei (1 bgn) și 6,25 lei (2,50  bgn). Oferta publică va fi considerată reușită dacă cel puțin 40% din noile acțiuni (31,6 milioane de acțiuni) sunt subscrise și achitate. Euro-Finance AD va fi intermediarul de investiții în ceea ce privește plasarea noilor acțiuni.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

„Fondurile strânse vor fi utilizate pentru finanțarea achiziției filialelor CEZ Group din Bulgaria și pentru a investi în dezvoltarea celor două afaceri principale ale grupului - energie și asigurări”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

Principalii acționari ai Eurohold, inclusiv cei majoritari - Starcom Holding AD, își confirmă participarea la viitoarea majorare de capital. În cazul în care sunt necesare fonduri proprii pentru finalizarea tranzacției cu CEZ Group înainte de finalizarea procedurii pentru majorarea de capital a deținerii, principalii acționari ai Eurohold sunt pregătiți să furnizeze imediat aceste fonduri. Propunerea de emitere a noilor acțiuni va fi votată la o adunare generală extraordinară a acționarilor din data de 10 aprilie.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

La începutul acestui an, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică - CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică - CEZ Electro Bulgaria, respectiv 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică din Bulgaria- CEZ Trade Bulgaria. CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3000 de angajați în Bulgaria.

Eurohold Bulgaria, cea mai mare companie listată la bursă din țara vecină, este prezentă pe piața românească prin intermediul asigurătorului Euroins.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurohold
euroins
bursa