Euroins pierde la prima instanță procesul cu ASF împotriva unei amenzi de 100.000 lei pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto

Euroins pierde la prima instanță procesul cu ASF împotriva unei amenzi de 100.000 lei pentru că ar fi întârziat plata despăgubirilor auto
scris 23 mar 2021

Euroins România a pierdut, la prima instanță, procesul cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) împotriva unei amenzi de 100.000 lei, aplicată cu argumentul că ar fi întârziat plata despăgubirilor în cazul polițelor RCA. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Asigurătorul controlat de grupul bulgar Eurohold a mai fost sancționat cu 50.000 de lei pentru aceeași abatere în toamna anului 2019.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Compania a contestat atunci amenda, dar instanța a respins cererea în iunie 2020. Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primul termen al dosarului a fost stabilit pentru octombrie 2022.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

În luna februarie 2020, Consiliul ASF a decis sancționarea Euroins cu amendă în sumă de 100.000 lei cu argumentul de nerespectare a prevederilor legale stipulate în Legea 132/2017 și Norma 20/2017 referitoare la înregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar, răspunsul privind solicitarea de despăgubire și formularea ofertei, utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conține mențiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unități reparatoare auto, fără nicio restricție sau constrângere din partea asigurătorului RCA, utilizarea unor surse de referință neprevăzute în legislația din domeniul asigurărilor și termenul de încheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

De asemenea, Consiliul ASF a decis ca societatea să prezinte, în termen de 30 de zile de la data primirii deciziei, un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Euroins România are o nouă conducere. Director fost la Generali Insurance Slovenia și Adriatic Slovenica. ASF, proces cu fostul CEO CITEȘTE ȘI Euroins România are o nouă conducere. Director fost la Generali Insurance Slovenia și Adriatic Slovenica. ASF, proces cu fostul CEO

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%, parte a grupului bulgar Eurohold.

Subscrierile asigurătorului au atins 1,31 miliarde de lei în 2020, de la 1,285 miliarde de lei în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asf
amenda
instanta