Groupama Asigurări - prime brute subscrise de peste 1 miliard de lei în 2020, dar în scădere față de 2019. ”2020 a fost un an fără precedent, cu provocări și schimbări pe care cei mai mulți dintre noi nu ni le-am imaginat ca fiind posibile.”

Groupama Asigurări - prime brute subscrise de peste 1 miliard de lei în 2020, dar în scădere față de 2019. ”2020 a fost un an fără precedent, cu provocări și schimbări pe care cei mai mulți dintre noi nu ni le-am imaginat ca fiind posibile.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a atins în 2020 un volum total al primelor brute subscrise de peste 1 miliard de lei, în scădere cu 2,3% față de anul anterior, în condițiile în care poziția pe RCA a fost în continuare una conservatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În afara RCA, creșterea este de 5,1% față de anul precedent, cu un total al primelor brute subscrise de 943 de milioane lei. Totodată, compania raportează și o contribuție IFRS de 10 milioane lei. 

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Evoluția companiei este una bună, în contextul unui an marcat de evenimente fără precedent, rezultatele la 9 luni poziționând Groupama Asigurări pe locul 3 fără RCA și locul 5 în clasamentul general al pieței de asigurări din România.

Anul 2020 a pus la încercare reziliența și puterea companiei, după un an 2019 cu multe provocări, iar rezultatele au fost deopotrivă influențate de aspecte pozitive, printre care creșterea pe linii profitabile sau consolidarea profitabilității pe liniile principale de business, dar și de aspecte negative, precum daunele mari înregistrate pe liniile RCA sau daunele climatice cauzate de seceta extremă.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

”2020 a fost un an fără precedent, cu provocări și schimbări pe care cei mai mulți dintre noi nu ni le-am imaginat ca fiind posibile. A fost un an care ne-a obligat să dăm dovadă de agilitate, de reziliență și curaj, un an care s-a tradus în eforturi semnificative la nivelul întregii companii, pentru care țin să le mulțumesc tuturor colegilor mei. Nu doar pandemia ne-a pus la grea încercare, ci și seceta extremă, care a afectat puternic segmentul Agro. Am mizat pe eficientizare, un element cheie în strategia noastră, pe care ne bazăm pentru a putea oferi cele mai bune servicii, la un preț corect. Pentru noi, 2020 rămâne anul în care am luat rapid decizii curajoase, cum ar fi acoperirea riscurilor asociate Covid-19, anul în care am pus sănătatea și siguranța colegilor și clienților noștri pe primul loc, anul în care am găsit noi moduri de a rămâne aproape, chiar și de la distanță. Privim cu optimism viitorul și suntem încrezători că fundația noastră este solidă, parteneriatele noastre consolidate, în timp ce avem tot suportul Grupului nostru”, a declarat François Coste, CEO Groupama Asigurări.

Anul 2020 a marcat o creștere semnificativă a segmentului asigurărilor de persoane, acesta însumând 107 milioane lei, în creștere cu 27,5% față de anul precedent. Asigurările de viață au avut o contribuție de 46 de milioane lei (30,2%), în timp ce asigurările de sănătate și accidente au crescut cu 25,5% față de 2019, cu o valoare totală a primelor brute subscrise pe această linie de 61 de milioane lei. Evoluția pozitivă înregistrată pe acest segment este în linie cu trendul ascendent care se remarcă și la nivel global pe piața asigurărilor, confirmând un grad mai ridicat de conștientizare a riscurilor în rândul românilor, dar și o importanță mai mare acordată sănătății și stabilității financiare.

Segmentul CASCO, prima linie de business a companiei, a avut și el o contribuție importantă la veniturile totale și a atins, în 2020, 492 de milioane lei, în ușoară scădere față de anul precedent, cu 0,6 procente.

În 2020, segmentul Property, inclusiv Agro, a doua linie de business ca pondere în veniturile totale, a avut de asemenea o contribuție semnificativă la rezultatele companiei, generând venituri de 277 de milioane lei, echivalentul unei creșteri de 8,6% față de 2019. Cu toate acestea, rezultatele pe acest segment au fost influențate negativ de seceta excepțională, care a afectat culturile și a generat daune semnificative.

În ceea ce privește asigurările RCA, Groupama a înregistrat o scădere, această linie continuând să rămână neprofitabilă, pe fondul unor daune însemnate.

Eficientizarea a fost în continuare un obiectiv esențial pentru companie, iar eforturile depuse au permis o scădere în rata cheltuielilor administrative cu 0,6 puncte.

Groupama Asigurări anunță totodată și o rată de solvabilitate de 158%, calculată pentru Trimestrul 4 al anului 2020.

La nivel de Grup, Groupama a înregistrat pentru perioada raportată o valoare totală a primelor brute subscrise de 14,4 miliarde euro și un profit operațional de 306 milioane euro.

Strategia Groupama Asigurări pentru perioada următoare implică transformarea prin tehnologie și inteligență artificială și oferirea de produse și servicii relevante, predictibile și de calitate, care să asigure continuitatea planurilor clienților săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurări
prime brute subscrise