Euroins va fi capitalizată cu 50 milioane de lei

Euroins va fi capitalizată cu 50 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 23 sep 2020

Euroins România, al patrulea asigurător local după nivelul primelor subscrise, va fi capitalizată cu 5 milioane de lei, la 537,8 milioane de lei, la care se adaugă o primă de emisiune de 45 milioane de lei, după ce acționarii au aprobat recent majorarea capitalului social al companiei. Ultima infuzie de capital la Euroins a avut loc la finele anului 2017.

Urmărește-ne și pe Google News

"Euroins Romania va adăuga 5 milioane de lei la capitalul social,  care va creste la 537,8 milioane de lei, la care se adaugă o primă de emisiune în valoare de 45 de milioane de lei. Astfel, creșterea totală de capital va fi de 50 de milioane de lei. Suma menționată se adaugă la cele 15,6 milioane de euro deja vărsate sub formă de împrumut subordonat începând cu iunie 2019. Această finanțare indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România, vizând consolidarea operațiunilor actuale și de asemenea achiziția preconizată a Ergo Romania", se arată într-un răspuns al asigurătorului remis Profit.ro.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale.

Credite de sute de milioane de lei, cu garanții de stat, aprobate de Guvern pentru TAROM și Blue Air CITEȘTE ȘI Credite de sute de milioane de lei, cu garanții de stat, aprobate de Guvern pentru TAROM și Blue Air

Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%. Capitalul social se ridică la 532,82 milioane de lei.

Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.

În 2019, compania a subscris prime de 1,28 miliarde de lei, în creștere cu 27,05% față de nivelul anului precedent.

Pierderea asigurătorului a atins 43,6 milioane de lei la finele anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
capital
aga
majorare
prima de emisiune