Falimentul Euroins a ajuns la Curtea Europeană de Justiție

Falimentul Euroins a ajuns la Curtea Europeană de Justiție
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

​Euroins Insurance Group (EIG), parte a grupului bulgar Eurohold, a depus un recurs oficial la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu raportul autorității europene în asigurări EIOPA privind problemele financiare ale fostului lider RCA, Euroins România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bulgarii acuză prejudicii cauzate de modul în care a fost întocmit, emis și prezentat acest raport.

Raportul EIOPA privind rezervele tehnice ale Euroins România a fost emis pe 28 martie, la 11 zile după ce ASF a retras licența.

Renomia SRBA, locul 11 în piața brokerajului de asigurări, își schimbă denumirea în România CITEȘTE ȘI Renomia SRBA, locul 11 în piața brokerajului de asigurări, își schimbă denumirea în România

Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii falimentului în cazul Euroins, fostul lider asigurărilor RCA, a cărui cotă pe acest segment de piață depășea 30% la finele anului 2022.

În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
faliment