Doar 30% dintre români intervievați dețin o poliță de asigurare pentru acoperirea potențialelor daune provocate de un dezastru natural, în timp ce 32% spun că "nu mă bazează pe nimic" în cazul în care locuința ar fi afectată de cutremur, inundație sau alunecare de teren, potrivit unui studiu al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
17% dintre chestionați dețin suficiente economii pentru a face față pagubelor generate de un dezastru natural, cu trei puncte procentuale mai mult față de 2023.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe de altă parte, 14% dintre cei intervievați au răspuns că se bazează pe sprijinul autorităților în cazul unui dezastru natural.
Foarte mulți proprietari de locuințe din România, 80% dintre respondenți, au apreciat că locuințele pe care le dețin sunt rezistente și foarte rezistente la efectele cutremurelor, inundațiilor sau alunecărilor de teren.
Evenimentele catastrofale din ultimii ani, cum ar fi cutremurele din Gorj sau recentele inundații, au avut ca efect creșterea interesului pentru polițele de locuință. Practic, aproape jumăte dintre intervievați au spus că sunt interesați să cumpere o asigurare de locuință.
Ca urmare a inundațiilor de săptămâna trecută din zona Moldovei și a Dobrogei, până în acest moment au fost deja avizate aproape 400 de dosare de daună în baza polițelor de asigurare pentru bunuri și proprietăți – arată o analiză realizată la nivelul companiilor Membre UNSAR.
64% dintre aceste dosare de daună au fost doar pentru județul Galați. Peste 82% din toate aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe, diferența reprezentând pagubele înregistrate de companiile care erau protejate de o poliță de asigurare.
Mai multe detalii AICI.