Otto Broker de Asigurare primește o infuzie de capital de 4 mil. euro și vrea să intre în top 10

Otto Broker de Asigurare primește o infuzie de capital de 4 mil. euro și vrea să intre în top 10
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 nov 2015

Fondul de investiții The Foundations 1.0 SEE (TF1) va realiza o infuzie de capital de patru milioane de euro în Otto Broker de Asigurare, jucător cu o cotă de 1,1% din piața de profil la finele anului 2014, operațiune în urma căreia se urmărește intrarea în top 10 în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma tranzacției, The Foundations 1.0 SEE va deveni acționar în cadrul Otto Broker și va deține 50% din capitalul social al firmei.

Otto Broker are un capital social de 100.000 de lei și este deținută de Victor Șraer – 91% și Ileana Larisa Șraer – 9%, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Noul asociat al Otto Broker urmează să fie supus aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), se mai spune în comunicat.

“Investiția TF1 validează direcțiile strategice pe care le urmăm consecvent de câțiva ani. Vom utiliza capitalul atras pentru a accelera proiecte prin care să oferim clienților noștri servicii de brokeraj într-un mod mai simplu, mai accesibil și peste standardele obișnuite de calitate. Proiectele vor viza cu prioritate investiții în oameni și tehnologie. Ne propunem să ajungem în top 10 brokeri de asigurare în 2016”, a declarat directorul general al Otto Broker, Victor Șraer, în comunicat.

La finele anului 2014, primii cinci jucători locali erau Safety Broker, cu o cotă de 6,79%, Marsh Broker - 6,31%, Destine Broker - 4,07%, Transilvania Broker - 3,94% și Porsche Broker - 3,00%, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Operațional din toamna anului 2014, TF1 este un fond de private equity, care investește în IMM-uri din Europa de Sud Est (România, Bulgaria, Republica Moldova și Serbia).

Investitorii principali ai TF1 sunt Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de companii specializate de investiții, fonduri mutuale și investitori privați.

“Avem certitudinea că Otto Broker are capacitatea de a deveni un lider în piața de brokeraj a asigurărilor din România. Este o piață în care capitalul, profesionalismul și expertiza instituțională a TF1 vor completa apetitul pentru performanță al partenerului nostru. Țintim împreună implementarea unor noi standarde de calitate a serviciilor oferite clienților și partenerilor, care să conducă la ridicarea nivelului general de încredere, înțelegere și utilizare a produselor de asigurări“, a declarat Sorin Panțuru, director The Foundations.

În această tranzacție, Otto Broker a fost asistată de Mihai A. Pop și firma de avocatură bpv Grigorescu-Ștefănică, iar The Foundations 1.0 SEE de Bulboacă și Asociații (juridic), PwC (financiar) și NNDKP Tax (fiscalitate).

Otto Broker activează pe piața de brokeraj de asigurare începând din 2001 și are 130 de angajați.

Compania furnizează soluții de asigurare și de management al riscului atât clienților de retail, cât și celor din zona corporate.

Anul trecut, subscrierile intermediate de Otto Broker au crescut cu 5,5%, la 50,3 milioane de lei, rezultat în urma căruia cota de piață a atins 1,1% și a plasat firma pe locul 22 în ierarhia de profil.

De asemenea, veniturile din activitatea de intermediere au atins 10,53 milioane de lei, de la 10,3 milioane de lei în 2013.

În prima parte a lunii iunie, Renomia, cel mai mare broker de asigurări din Cehia, a cumpărat 51% din acțiunile brokerului local de asigurare SRBA, fondat de Gheorghe Grad, care a intermediat prime de circa 58 milioane de lei anul trecut.

SRBA ocupa la finalul anului trecut locul 20 în piața brokerajului în asigurări, pe care activează circa 500 de jucători.

Valoarea tranzacției nu a fost data publicității.

Renomia este prezentă pe piețele din Ungaria, Slovacia și Bulgaria și are afaceri cumulate de 226 milioane de euro.

Piața locală de brokeraj a consemnat o evoluție pozitivă în ultimii ani, cota intermediarilor ajungând la aproape 60% din primele subscrise de asigurători.

În 2014, volumul primelor intermediate a crescut cu 15,9%, la 4,55 miliarde de lei, potrivit datelor ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
otto broker
infuzie
capital