Profitul anual al companiei de asigurări Swiss Re a crescut cu 580% în 2023

Profitul anual al companiei de asigurări Swiss Re a crescut cu 580% în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2024

Compania cu sediul central în Zurich a înregistrat un profit net pe întregul an de 3,2 miliarde de dolari, în conformitate cu așteptările unui consens al analiștilor, compilat de LSEG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Câștigul a marcat o creștere de aproape 580% în comparație cu profitul de 472 de milioane de dolari din anul precedent, scrie News.ro.

Swiss Re a propus o creștere cu 6% a dividendului său, la 6,80 USD pe acțiune, pentru 2023.

Rezultatele companiei reflectă o revenire dramatică față de anul 2022, când compania s-a confruntat cu o inflație ridicată, cereri de despăgubire în urma uraganului Ian din Florida și pierderi din cauza pandemiei de coronavirus.

CEO-ul Swiss Re, Christian Mumenthaler, a declarat vineri că este ”foarte mulțumit” de rezultatele companiei în 2023 și a spus că compania are o perspectivă ”foarte pozitivă”.

DOCUMENT La cât a fost evaluat patrimoniul Euroins, fost lider al pieței RCA. Datoriile - prezentate ca însumând 5 miliarde de lei CITEȘTE ȘI DOCUMENT La cât a fost evaluat patrimoniul Euroins, fost lider al pieței RCA. Datoriile - prezentate ca însumând 5 miliarde de lei

Întrebat dacă industria asigurărilor și reasigurărilor a ridicat prețurile prea mult și a creat astfel o problemă inflaționistă, Mumenthaler a răspuns: ”În cele din urmă, rolul asigurărilor și reasigurărilor în special este de a pune un preț corect la risc și cred că, de fapt, am rămas puțin în urmă în ultimii ani.”

Reasigurarea se referă la asigurarea pentru companiile de asigurări.

Privind în perspectivă, Mumenthaler a avertizat că prețul crizei climatice va fi în curând la ușa consumatorilor pentru prima dată.

DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză CITEȘTE ȘI DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză

”Odată cu schimbările climatice, riscurile au crescut foarte mult și se poate observa acest lucru în profiturile noastre, care nu au fost adecvate în ultimii ani. Și, deci, aceasta este o reacție, o reevaluare a riscului”, a adăugat el.

”Într-o anumită măsură, ceea ce vedem aici... este prețul schimbărilor climatice care vine pentru prima dată la ușa consumatorilor obișnuiți. Până acum, aceasta a fost o problemă foarte abstractă, dar aici puteți vedea implicațiile practice, așa că nu cred că suntem mai presus de orice avem nevoie pentru ca acționarii să obțină profituri adecvate”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
swiss re
asigurari