Speculații că Generali poate deveni o țintă de preluare

Speculații că Generali poate deveni o țintă de preluare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2020

Principala companie italiană de asigurări, Assicurazioni General, susține că va putea respinge fără probleme potențialele oferte de preluare, datorită grupului "solid" de acționari interni de bază și a poziției financiare robuste, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ultimele săptămâni, capitalizarea bursieră mai redusă a Generali a alimentat speculațiile că ar putea deveni o țintă de preluare, printre companiile interesate fiind amintite AXA (Franța) sau Zurich Insurance (Elveția), arată Agerpres.

Orban: Restricțiile pentru firme vor fi anulate treptat, în funcție de riscul epidemiologic. Din punctul nostru de vedere, ar trebui repornită economia în ansamblu CITEȘTE ȘI Orban: Restricțiile pentru firme vor fi anulate treptat, în funcție de riscul epidemiologic. Din punctul nostru de vedere, ar trebui repornită economia în ansamblu

Un comitet parlamentar pe probleme de securitate a examinat luna trecută structura acționariatului principalelor grupuri financiare italiene, analizând posibile schimbări la UniCredit și Generali, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Generali, al cărui cel mai mare acționar este grupul financiar milanez Mediobanca, este deținut în proporție de 28,5% de un grup de investitori italieni, inclusiv miliardarul Leonardo Del Vecchio, care este și principalul acționar al Mediobanca.

Generali, cu operațiuni și în România, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări și management al activelor. Înființat în 1831, este prezent în 50 de țări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Are aproape 72.000 de angajați și 61 de milioane de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
asigurari