Tariful de referință la polițele RCA va avea actuar. Pricewaterhousecoopers Audit a depus ofertă

Tariful de referință la polițele RCA va avea actuar. Pricewaterhousecoopers Audit a depus ofertă
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 apr 2017

Pricewaterhousecoopers Audit a depus singura ofertă la licitația organizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru stabilirea actuarului care va calcula tarifului de referință la polițele RCA, preconizat să intre în vigoare după 19 mai, când plafonarea prețurilor RCA va înceta să își producă efectele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La licitație s-a înscris și Milliman Romania, dar nu a mai depus ofertă, potrivit datelor ASF.

Contractul a fost estimat la 459.816 lei, inclusiv TVA.

În prima parte a lunii martie, ASF a anunțat că a elaborat un pachet de acțiuni pentru stabilizarea pieței RCA, după expirarea perioadei de plafonare a tarifelor.

Facebook lucrează la două proiecte desprinse din filmele SF: tastarea cu gândul și auzul prin piele CITEȘTE ȘI Facebook lucrează la două proiecte desprinse din filmele SF: tastarea cu gândul și auzul prin piele

Printre cele mai importante măsuri pe care ASF le are în vedere se numără stabilirea tarifelor de referință, introducerea în legislație a conceptului “client cu risc ridicat”, elaborarea unor ghiduri cu privire la relația asigurătorilor/intermediarilor cu consumatorii, precum și derularea unor activități susținute de informare publică și de educație financiară pe tema polițelor RCA.

Pentru stabilirea tarifelor de referință, ASF va contracta servicii actuariale de specialitate din partea unei terțe părți independente pentru întărirea credibilității rezultatelor obținute.

Totodată, autoritatea va lucra la acest proiect cu Banca Mondială, care va oferi asistență tehnică în vederea consolidării unei piețe de asigurări RCA orientată pe tarife de referință.

Cinci oferte pentru întreținerea spațiilor verzi în Sectorul 3, contract estimat la 300 milioane de lei pe 4 ani CITEȘTE ȘI Cinci oferte pentru întreținerea spațiilor verzi în Sectorul 3, contract estimat la 300 milioane de lei pe 4 ani

Conceptul “client cu risc ridicat”

Pentru această categorie specială, analiza prevederilor legislative de pe alte piețe mature (ex. Austria, Belgia) indică abordări precum posibilitatea apelării la o asociație a asigurătorilor în situația în care tariful de primă depășește un anumit prag.

În urma determinării de către această asociație a unui tarif aferent riscului ridicat, contractul de asigurare este repartizat pe baza unor criterii, care pot să țină cont de cota de piață, către o societate de asigurare membră a asociației.

În România, acest proces ar putea fi gestionat de către BAAR.

Polițele RCA au adus asigurătorilor venituri de peste 4 miliarde de lei în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
actuar
licitatie
oferta
pricewaterhousecoopers
milliman