UNSAR: 24 milioane de euro, cele mai mari 50 de daune plătite companiilor în 2022

UNSAR: 24 milioane de euro, cele mai mari 50 de daune plătite companiilor în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2023

Cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asiguratorii membri UNSAR în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane de euro), în creștere cu 9% față de valoarea din anul 2021, conform datelor colectate la nivelul asociației.

Potrivit unui comunicat al UNSAR, 83% din valoarea acestor despăgubiri a fost achitată ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingând o valoare de peste 97,7 milioane de lei, în creștere cu peste 31% față de valoarea achitată în 2021, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Germanii de la Hengst încep producția în România. Au cumpărat o fabrică suedeză abandonată CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Germanii de la Hengst încep producția în România. Au cumpărat o fabrică suedeză abandonată

Diferența de 17% din valoarea despăgubirilor s-a plătit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate terțelor persoane (8,4 milioane de lei), precum și a celor rezultate din producerea următoarelor riscuri asigurate: fenomene meteo (4,3 milioane de lei), prăbușiri/alunecări de teren (3,5 milioane de lei), explozii (2,5 milioane de lei) și furturi (1 milion de lei).

Despăgubirile au fost achitate în contextul în care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situații financiare depuse la organele fiscale, în anul 2022 doar 125.000 de companii dețineau o asigurare de bunuri și proprietăți, 43.000 aveau o poliță de răspundere civilă legală și/sau profesională și doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusă și clauza de business interruption (BI) atașată poliței de bunuri și proprietăți.

Pentru a sublinia importanța conștientizării riscurilor și a prevenției acestora, UNSAR lansează o nouă ediție a campaniei #BusinessSOS, în colaborare cu mai multe instituții și organizații.

"Fiecare antreprenor, indiferent de dimensiunea afacerii sau de sectorul economic în care activează, ar trebui să beneficieze de un plan anti-neprevăzut adecvat. Le suntem recunoscători tuturor instituțiilor și organizațiilor care susțin demersul #BusinessSOS", a declarat Alexandru Ciuncan, președinte & director general al UNSAR.

Campania are scopul de a furniza antreprenorilor informații relevante despre necesitatea unui plan anti-neprevăzut care poate oferi garanția continuității unui business în diverse situații dificile, se precizează în comunicat.

"Având în vedere dinamica despăgubirilor plătite antreprenorilor - este mai mult decât evidentă importanța deosebită a unui partener de asigurare în parcursul antreprenorial", a afirmat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Tranzacție - Fondatorii International Alexander Holding intră în acționariatul Moov Leasing, lansat de foștii CEO de la BCR Leasing și Țiriac Leasing CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fondatorii International Alexander Holding intră în acționariatul Moov Leasing, lansat de foștii CEO de la BCR Leasing și Țiriac Leasing

Înființată în 1994, UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări. Asiguratorii din România membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică. 

Urmărește-ne și pe Google News
Sectiune realizată în parteneriat cu ING
Sã ai un business de succes inseamnă, printre altele, să-ti alegi un partener de drum care te întelege si te insoteste cu solutii potrivite pentru fiecare etapa de dezvoltare.
ING îti sustine afacerea cu solutii variate: de la informatii despre cum accesezi fonduri europene, la consultant de business si produse bancare.


viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
daune