Autoritatea de Supraveghere Financiară a autorizat noua componență a Consiliului de Administrație al Depozitarului Central

Autoritatea de Supraveghere Financiară a autorizat noua componență a Consiliului de Administrație al Depozitarului Central
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2023

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat noua componență a Consiliului de Administrație al Depozitarului Central, membri învestiți de acționari în cadrul Adunării Generale din data de 9 februarie, noua structură administrativă urmând să își preia mandatul de conducere la data de 19 aprilie, care este data expirării mandatului actualului CA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, noul CA al societății Depozitarul Central are următorii membri: Andreea Cosmănescu, Claudia - Gabriela Ionescu, Radu Hanga, Șerban Valentin Marin, Robert Cosmin Pană, Dan - Viorel Paul, Laurențiu Riviș, Radu - Claudiu Roșca și Simionescu, scrie Agerpres.

Ministrul Cseke Attila: În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern. Vom introduce această măsură și în România CITEȘTE ȘI Ministrul Cseke Attila: În Ungaria, o familie își poate construi o casă mai ieftin și mai ușor folosind proiectele tip puse la dispoziția publicului de Guvern. Vom introduce această măsură și în România

Tot în Adunarea Generală a Acționarilor din data de 9 februarie 2023, Radu Hanga a fost ales în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Depozitarului Central.

"Preluăm acest mandat deplin conștienți de importanța contextului economic și financiar actual, dar și de semnificația majoră a proiectelor Depozitarului Central, atât cele aflate în derulare, cât și cele aflate pe agenda instituției. Piața de capital românească se află într-un moment de expansiune și consolidare, iar Depozitarul Central reprezintă un suport strategic pentru etapele viitoare. Sunt convins că alături de colegii mei și de întreaga echipă a instituției vom contribui activ la dezvoltarea și perfecționarea infrastructurii post-tranzacționare și a mecanismelor implicate în furnizarea de servicii specifice clienților Depozitarului Central", a afirmat Radu Hanga.

Acesta deține în prezent funcția de președinte al Bursei de Valori București. Este absolvent al Universității de Electrotehnică din Cluj Napoca, având o experiență de peste 25 de ani în domeniul piețelor financiare.

"Doresc să mulțumesc întregii echipe administrative care își încheie mandatul pentru colaborarea prolifică și autentică din ultimii 4 ani. Deși am traversat o perioadă complicată și neobișnuită, am reușit, împreună, să furnizăm servicii de calitate clienților noștri, indiferent de contextul general. Sunt convinsă că noii colegi, ale căror experiență și competențe sunt extrem de valoroase, vor completa oportun și eficient echipa Depozitarului Central, în beneficiul tuturor partenerilor noștri și a pieței de capital, în ansamblu", a declarat, la rândul său, Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Andreea Cosmănescu este membru în Consiliul de Administrație al SIF Oltenia și președinte al Consiliului de Administrație al societății Flaros, cu o activitate relevantă în domeniul financiar și fiscal, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice, masterand în cadrul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Contabilitatea și Fiscalitatea Patrimoniului.

Claudia-Gabriela Ionescu este absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori - Academia de Studii Economice și a Institutului Politehnic București. Deține funcția de director al Direcției Titluri în cadrul BRD - Groupe Societe Generale și este membru în Consiliile de Administrație ale Bursei de Valori București și Depozitarului Central.

Șerban Valentin Marin este absolvent al Universității din Oradea, Facultatea de Științe Economice, activând în sfera intermedierii de servicii financiare de peste 25 de ani. În prezent, deține funcția de manager Tranzacții din cadrul Evergent Investments, fiind și membru în Consiliul de Administrație al Depozitarului Central.

Robert Cosmin Pană a absolvit facultatea de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu. În prezent este consilier juridic în cadrul SSIF Swiss Capital, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București și vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Depozitarului Central.

Dan-Viorel Paul, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București, deține funcțiile de președinte/director general al Finaco Securities și președinte al Asociației Brokerilor, fiind vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Laurențiu Riviș a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș", având o activitate semnificativă în domeniul piețelor financiare și ca membru în multiple consilii de administrație, inclusiv la Depozitarul Central. În prezent deține funcția de director în cadrul Lion Capital.

Radu-Claudiu Roșca este în prezent director general al Transilvania Investments Alliance, derulând o activitate de peste 25 ani în domeniul financiar, de audit și management al riscului.

Adrian Simionescu este doctor în științe economice, absolvent al Academiei de Studii Economice - Facultatea de Comerț și licențiat în drept. În prezent este președinte și director general al SSIF Vienna Investment Trust, președinte al SAI Muntenia Invest și de 10 ani membru în Consiliul de Administrație al Depozitarului Central. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea de supraveghere financiară
depozitarul central