Autoritățile de reglementare din SUA cer băncilor să acorde finanțări clienților afectați de noul coronavirus

Autoritățile de reglementare din SUA cer băncilor să acorde finanțări clienților afectați de noul coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2020

Autoritățile de reglementare din Statele Unite au cerut luni băncilor să se asigure că ”clienții și membrii lor” afectați de noul coronavirus vor obține finanțările de care au nevoie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat comun publicat după închiderea bursei de luni, mai multe agenții au afirmat că vor colabora cu băncile ”pentru a oferi asistența potrivită prin intermediul reglementărilor” instituțiilor financiare aflate sub supravegherea lor, pentru asigurarea nevoilor de finanțare, scrie News.ro.

Comunicatul a survenit pe fondul scăderii puternice a indicilor bursieri, mai ales în sectorul energiei și cel bancar.

Condițiile de aplicare a Legii privind darea în plată sunt tot mai aproape de a fi schimbate. Comisia juridică a avizat modificarea. Creșterea cu mai mult de jumătate a cursului va fi considerată impreviziune CITEȘTE ȘI Condițiile de aplicare a Legii privind darea în plată sunt tot mai aproape de a fi schimbate. Comisia juridică a avizat modificarea. Creșterea cu mai mult de jumătate a cursului va fi considerată impreviziune

Semnatarii includ Federal Deposit Insurance Corporation, Consumer Financial Protection Bureau, Conference of Bank State Supervisors, Federal Reserve, National Credit Union Administration și Office of the Comptroller of the Currency.

“Autoritățile de reglementare notează că instituțiile financiare trebuie să lucreze în mod constructiv cu împrumutații și alți clienți din comunitățile afectate”, potrivit comunicatului.

Oficialii agențiilor au mai afirmat că înțeleg constrângerile de personal cu care s-ar putea confrunta companiile financiare din cauza extinderii coronavirusului. Aceștia au arătat că vor ”aproba orice solicitare de a asigura disponibilitatea serviciilor în comunitățile afectate”.

Piețele au solicitat sprijinul din partea autorităților de reglementare, inclusiv din partea Rezervei Federale.

Banca centrală a redus săptămâna trecută dobânda cheie cu 0,5 puncre procentuale, și este așteptată să ia o nouă măsură de acest tip la ședința de politică monetară de săptămâna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bănci
sua
coronavirus