Banca Transilvania crește avansul la creditele cu garanție imobiliară

Banca Transilvania crește avansul la creditele cu garanție imobiliară
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2016

Banca Transilvania a modificat condițiile de creditare ipotecară, ca urmare a aprobării Legii privind darea în plată, în sensul creșterii avansurilor, însă diferențiat, de la 20% pentru împrumuturile în lei mai mici de 125.000 echivalent euro, pentru cumpărarea primei locuințe, și până la 35% pentru creditele în euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pe fondul creșterii riscurilor activității bancare, generate de Legea dării în plată, Banca Transilvania crește avansul la creditele cu garanție imobiliară. În același timp, BT a decis să îi susțină, în continuare, pe cei care doresc să achiziționeze prima locuință prin stabilirea unor condiții de avans mai relaxate. Astfel, în cazul achiziției de locuințe, noile intervale de avans pentru credite imobiliare, încep de la 20% în cazul persoanelor care achiziționează prima locuință și ajung până la 35%, în funcție de moneda și tipul garanției", se arată într-un comunicat al băncii.

Concret, pentru a permite accesul la finanțare a persoanelor care își achiziționează prima locuință, pentru împrumuturile în lei de până la 125.000 euro (echivalent), care au ca destinație achiziționarea unui imobil, avansul necesar este de 20%, precizează banca.

În cazul împrumuturilor în lei care nu se încadrează în condițiile de primă locuință și limită de sumă (125.000 euro), avansul standard este de 25%.

Pentru împrumuturile în euro, avansul standard pornește de la 30%, se mai arată în comunicatul băncii.

UniCredit va majora luni avansul pentru creditele imobiliare la 25%, după intrarea în vigoare a dării în plată CITEȘTE ȘI UniCredit va majora luni avansul pentru creditele imobiliare la 25%, după intrarea în vigoare a dării în plată

"Noile cerințe ale Băncii Transilvania sunt valabile de luni, 16 mai, și se vor aplica doar creditelor pentru care vor fi înregistrate cereri la bancă începând cu respectiva dată", menționează Banca Transilvania în comunicat.

Începând de vineri, orice persoană fizică, consumator, care are un credit garantat cu ipotecă cu o valoare mai mică de 250.000 echivalent euro la momentul contractării, poate opta să predea casa băncii în schimbul ștergerii creditului rămas de plată, printr-o notificare transmisă instituției de credit în acest sens.

Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credit a fost publicată în
Monitorul Oficial în data de 28 aprilie și a intrat în vigoare vineri.

Până în prezent, 9 bănci au anunțat modificarea condițiilor de creditare. 

Sursa: Agerpres

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
credite imobiliare