Acțiunile Piraeus Bank scad puternic pe bursa de la Atena după ce presa elenă a scris că un audit al Băncii Greciei ar fi scos la iveală nereguli

Acțiunile Piraeus Bank scad puternic pe bursa de la Atena după ce presa elenă a scris că un audit al Băncii Greciei ar fi scos la iveală nereguli
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 sep 2017

Acțiunile Piraeus Bank, prezentă și în România, scad cu aproape 12% pe bursa de la Atena după ce presa a scris că Banca Greciei ar fi descoperit, în urma unui audit, că mai mulți angajați ai băncii elene au încălcat reglementările în perioada 2014-2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, ziarul elen Ethnos a prezentat, citând surse apropiate situației, informații potrivit cărora un audit al băncii centrale ar fi descoperit nereguli, însă reprezentanții Piraeus Bank au declarat că nu au primit, deocamdată, concluziile verificărilor.

Potrivit surselor, raportul băncii centrale întocmit în urma auditului, care include numele celor care ar fi realizat operațiuni ilegale, a fost trimise către procurori.

Cardurile și ATM-urile Bancpost nu vor funcționa în noaptea de 22-23 septembrie CITEȘTE ȘI Cardurile și ATM-urile Bancpost nu vor funcționa în noaptea de 22-23 septembrie

Un oficial al Curții Supreme din Grecia a confirmat pentru Reuters  că un procurorii ar fi primit raportul băncii centrale, însă nu a oferit, deocamdată, alte detalii.

La începutul verii, Piraeus și-a prezentat planul strategic “Agenda 2020”, prin care vizează reducerea semnificativă a creditelor nepeformante și restrângerea operațiunilor pe piețele secundare, inclusiv vânzarea subsidiarelor din România, Bulgaria, Serbia, Ucraina și Albania.

Parte a strategiei, grupul a creat divizia Piraeus Legacy Unit, cu active ponderate la risc de 24 miliarde euro, ce include unitățile scoase la vânzare și alte active secundare din Grecia și străinătate, precum și împrumuturile neperformante administrate de divizia de recuperare credite. Directorul general al grupului elen, Christos Megalou, a reiterat, în luna iulie, că reducerea expunerii pe piețele din România, Serbia și Bulgaria rămâne principalul obiectiv al Piraeus.

Synevo a inaugurat lângă București primul centru de hispatologie digitală din Europa de Sud-Est, investiție de 1 milion de euro CITEȘTE ȘI Synevo a inaugurat lângă București primul centru de hispatologie digitală din Europa de Sud-Est, investiție de 1 milion de euro

Piraeus a intrat pe piața bancară din România în anul 2000, prin achiziția Pater Bank. La finele primului trimestru, Piraeus Bank România avea o rețea națională formată din 101 unități și 1.326 angajați. Activele băncii însumau 1,455 miliarde de euro, potrivit datelor grupului elen.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus
banca greciei
audit
banca centrala
banca elena