Alpha Bank România a luat 50 milioane euro de la IFC pentru finanțarea creditelor ipotecare

Alpha Bank România a luat 50 milioane euro de la IFC pentru finanțarea creditelor ipotecare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2017

Alpha Bank România, cea mai mare bancă cu capital elen de pe piața locală, a contractat un împrumut de 50 milioane euro de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, destinat finanțării creditelor ipotecare, a anunțat IFC miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Fondurile suplimentare pentru acordarea de credite ipotecare ne vor permite sã sprijinim mai bine nevoile clienților noștri într-o piațã în care cererea crește anual. Acest acord va consolida în continuare competitivitatea și poziția noastră pe piață", a declarat, într-un comunicat, Periklis Voulgaris, vicepreședinte executiv al Alpha Bank România.

Acesta este al doilea împrumut pe care IFC l-a acordat Alpha Bank în ultimii doi ani. În 2015, IFC a acordat băncii din România o linie pentru susținerea activității de comerț internațional în valoare de 30 milioane dolari.

BCR a acordat 100.000 de credite imobiliare în ultimii 10 ani, dintre care jumătate Prima Casă CITEȘTE ȘI BCR a acordat 100.000 de credite imobiliare în ultimii 10 ani, dintre care jumătate Prima Casă

“Noul împrumut al IFC va consolida și mai mult parteneriatul nostru cu Alpha Bank România și va permite băncii să-și extindă portofoliul de credite ipotecare și să-și ajute clienții să devinã proprietari de locuințe", spune Manuel Reyes-Retana, Director Regional IFC al Grupului Instituțiilor Financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Alpha Bank este cea mai mare bancă cu acționariat elen din România și un jucător de top 10 la nivelul sistemului bancar local. Banca a obținut, anul trecut, un profit înainte de taxe de 13,1 milioane euro, comparativ cu pierderi de peste 18 milioane euro în 2015, pe fondul majorării veniturilor operaționale și reducerii costurilor cu împrumuturile neperformante.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
ifc
imprumut
credite ipotecare
finantare