Alpha Bank România, profit brut de 21,3 milioane de euro în 2020

Alpha Bank România, profit brut de 21,3 milioane de euro în 2020
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 24 mar 2021

Profitul înainte de impozitare al Alpha Bank România a ajuns la 21,3 milioane de euro la sfârșitul lunii decembrie 2020, în creștere cu circa 1 milion de euro față de 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profitul operațional a crescut cu 13% față de anul precedent, ajungând la 32,8 milioane euro, pe fondul unei reduceri de 7% a costurilor. Din cauza mediului economic dificil au fost implementate inițiative de optimizare a bazei de costuri, în special în zona administrativă, arată banca. Veniturile operaționale au scăzut cu 2,8% la 137,8 milioane euro.

INFOGRAFICE Cum a răspuns ecosistemul românesc de startup-uri la izbucnirea pandemiei. \ CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cum a răspuns ecosistemul românesc de startup-uri la izbucnirea pandemiei. "Airbnb, Uber, Mailchimp și WhatsApp au fost create în timpul unei recesiuni. Până și Mickey Mouse s-a născut în timpul Marii Crize."

Portofoliul de credite s-a situat la finalul anului 2020 la 2,6 miliarde euro, marcând o evoluție constantă comparativ cu 2019, în principal ca urmare a intensificării activității de creditare pe segmentele IMM și credite de locuință. Pe fondul unei cereri ridicate venite din partea sectorului rezidențial, Alpha Bank România a înregistrat vânzări record în 2020. În aceeași perioadă, soldul depozitelor atrase de la clienți a marcat un avans de 2% la 2,6 miliarde euro.

Banca a extins anul trecut rețeaua de ATM 24 Banking, implementând tehnologii de tip ‘self-service’ cu acces la servicii 24/7. Volumele pe soluțiile de e-commerce au crescut cu 85% față de 2019. Banca a introdus și înrolarea cardurilor în aplicațiile Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay și Fitbit Pay. Banca a lansat și prima aplicație Tap-to-Phone sub numele de Alpha phonePOS și a devenit prima banca pe piața din România care acceptă carduri UnionPay Internațional în rețeaua să de bancomate și POS-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
profit alpha bank