Angajații UniCredit din Germania vor primi un bonus de până la 2.500 de euro

Angajații UniCredit din Germania vor primi un bonus de până la 2.500 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Grupul bancar italian UniCredit a decis că va acorda angajaților săi din Germania un bonus de 2.500 de euro în luna decembrie, ca măsură de compensare pentru creșterea inflației, arată un document intern consultat de Reuters și confirmat de un purtător de cuvânt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În același document se precizează că stagiarii vor primi un bonus de până la 1.250 de euro, în funcție de vechimea lor în cadrul băncii, scrie Agerpres.

Facebook elimină mai multe informații din paginile de profil CITEȘTE ȘI Facebook elimină mai multe informații din paginile de profil

Bonusurile vor fi scutite de la plata taxelor sau a contribuțiilor sociale, se mai arată în documentul menționat.

"Ați constatat acest lucru la casa de marcat din supermarket sau la benzinărie: inflația face viața noastră mai scumpă", subliniază documentul intern, adăugând că obiectivul bonusului este acela de a "ajuta", fără a-și propune să acopere costurile suplimentare.

Conform celui de-al treilea pachet de măsuri de combatere a inflației, ale cărui costuri totale se ridică la peste 65 de miliarde de euro, autoritățile germane au anunțat în luna septembrie că angajatorii pot acorda personalului bonusuri scutite de taxe de până la 3.000 de euro până la finele lui 2024.

Aproximativ jumătate dintre companiile germane se așteaptă să acorde bonusuri, în conformitate cu schema anunțată de Guvenul de la Berlin, arată rezultatele unui sondaj derulat recent în rândul a 142 de companii de către firma de consultanță WTW.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Internet, HypoVereinsbank, subsidiara germană a UniCredit, avea aproximativ 14.000 de angajați la finele lunii septembrie, ceea ce înseamnă că Germania este a doua mare piață pentru UniCredit, după Italia unde are aproximativ 35.000 de angajați.

Noul CEO al FTX: Nu am văzut niciodată ”un eșec atât de complet al controalelor corporative” CITEȘTE ȘI Noul CEO al FTX: Nu am văzut niciodată ”un eșec atât de complet al controalelor corporative”

UniCredit activează în 14 țări din Europa, cu operațiuni semnificative în Germania și Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Banca obține mai mult de jumătate din veniturile sale în afara Italiei.

HypoVereinsbank, pe care UniCredit a cumpărat-o în 2005, este una dintre cele mai mari bănci din Germania, cu active de 287 miliarde euro la finele lui 2018.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
bonus