Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro

Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro
scris 27 ian 2019

Banca Angliei a împiedicat reprezentanți ai lui Nicolas Maduro să retragă aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari, dezvăluie Bloomberg, aplicându-i o nouă lovitură președintelui venezuelean, care depune efortui să-și salveze aurtoritatea, relatează CNN.

Potrivit Bloomberg, care citează surse anonime la curent cu acest subiect, aurul constituie o parte semnificativă a rezervelor valutare în valoare de opt miliarde de dolari deținute de către Banca centrală venezueleană, scrie News.ro.

CNN precizează că nu a putut confirma din surse independente aceste informații și că încearcă să obțină o reacție din partea reprezentanților lui Maduro.

Și Ministerul Finanțelor: BNR trebuie să stabilească și să supravegheze respectarea regimului valutar CITEȘTE ȘI Și Ministerul Finanțelor: BNR trebuie să stabilească și să supravegheze respectarea regimului valutar

Bank of England a luat această decizie după ce oficiali americani de rang înalt au îndemnat Guvernul britanic să-i împiedice accesul lui Maduro la activele țării sale și să-i ofere acces opozantului Juan Guaido, care s-a autoproclamat ”președinte” interimar al țării, potrivit Bloomberg.

Londra s-a alăturar sâmbătă Statelor Unite care l-au recunoscut deja și altor țări care au anunțat că-l vor recunoaște pe Guaidó drept președinte interimar al Venezuelei, în cazul în care nu se convoacă alegeri în țară în termen de opt zile.

”Ne aflăm alături de Statele Unite și afirmăm că Adunarea Națională (venezueleană) și președintele său Juan Guaidó sunt cel mai bine plasați să conducă Venezuela în vederea restaurării democrației, economei și libertății sale”, a declarat secretarul de stat britanic Alan Duncan.

Banca Angliei a anunțat sâmbătă, într-un comunicat, că furnizează servicii de păstrarea aurului unei mare număr de clienți, dar că nu comentează cu privire la aceste relații.

”În toate operațiunile sale, banca respectă cele mai stricte norme de gestionare a riscului și respectă toate legile în vigoare, inclusiv sancțiunile financiare aplicabile”, precizează banca în comunicat.

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat vineri, într-un comunicat, că intenționează să folosească instrumente economice și diplomatice pentru a se asigura că toate tranzacțiile comerciale cu Guvernul venezuelean sunt «compatibile» cu Guvernul Venezuelei recunoscut de către Statele Unite și condus de Juan Guaidó.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
banca angliei
maduro