Banca online Tinkoff din Rusia suspendă de luni tranzacțiile în euro, în urma sancțiunilor UE

Banca online Tinkoff din Rusia suspendă de luni tranzacțiile în euro, în urma sancțiunilor UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

Banca online Tinkoff din Rusia, condusă de TCS Group Holding, va suspenda de luni tranzacțiile în euro, după impunerea unui nou set de sancțiuni de către Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

UE a convenit o a zecea rundă de măsuri punitive pentru a pedepsi Rusia pentru invadarea Ucrainei, scrie News.ro.

EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă CITEȘTE ȘI EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă

Pachetul de măsuri include eliminarea mai multor bănci, printre care Tinkoff și banca privată Alfa-Bank, din sistemul global de plăți SWIFT.

”Vor fi disponibile retrageri în euro. Tranzacțiile cu euro vor fi suspendate începând cu 27 februarie 2023”, a spus Tinkoff într-un comunicat, adăugând că tranzacțiile cu alte valute nu va fi afectată.

Într-o declarație separată, Tinkoff a declarat că a pregătit contramăsuri la sancțiuni, care ar permite transferul de active către o nouă companie nesancționată, în termen de trei săptămâni.

Tinkoff Bank a fost înființată de antreprenorul Oleg Tinkov, care a devenit un critic deschis al președintelui Vladimir Putin și al invaziei Rusiei în Ucraina.

Tinkov a declarat în noiembrie anul trecut că a renunțat la cetățenia rusă din cauza războiului din Ucraina.

Tinkoff a fost forțat să-și vândă participația de 35% din societatea-mamă a băncii, TCS, magnatului rus al metalelor Vladimir Potanin în aprilie anul trecut, în urma unui șir de comentarii împotriva războiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca tinkoff
euro