Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, cu România printre acționari, și-a majorat portofoliul de credite la 2,4 miliarde de euro

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, cu România printre acționari, și-a majorat portofoliul de credite la 2,4 miliarde de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 iun 2022

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), cu România printre acționari,  și-a majorat cu 14,6% portofoliul de împrumuturi și investiții în 2021, la aproape 2,4 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a rămas pe profit pentru al 17-lea an consecutiv, cu un rezultat net de 43,9 milioane de euro, față de un câștig de 14,2 milioane de euro în 2020.

După răspunsul în fața pandemiei din 2020, când activitatea operațională s-a concentrat pe sprijinirea clienților existenți și pe furnizarea de finanțare pentru firmele care se confruntau cu impactul declinului economic, banca a revenit în 2021 la o abordare mai variată, ajutând firmele să continue investițiile amânate sau să se extindă pentru a beneficia de noi oportunități, potrivit BSTDB.

Revolut intră pe nișa serviciilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu”. România, printre primele țări unde va fi disponibil serviciul CITEȘTE ȘI Revolut intră pe nișa serviciilor de tip “cumperi acum, plătești mai târziu”. România, printre primele țări unde va fi disponibil serviciul

Pe parcursul anului, portofoliul băncii a crescut cu 14,6%, ajungând la 2,37 miliarde de euro. Consiliul Băncii a aprobat 29 de operațiuni noi, în valoare de 733,9 milioane de euro. Noile contracte semnate au crescut de la 20 în 2020 la 32 în 2021, în creștere cu 31,5% în termeni de volum, la 820,7 milioane de euro.

BSTDB, cu sediul în Salonic, Grecia, este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre, având un capital autorizat de 3,45 miliarde de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca pentru comerț și dezvoltare a mării negre
bstdb. portofoliu
imprumuturi
rezultate financiare