Banca Română de Credite și Investiții - afaceri mai mari după ce a fost cumpărată de miliardarul indian Gupta

Banca Română de Credite și Investiții - afaceri mai mari după ce a fost cumpărată de miliardarul indian Gupta
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 10 iun 2021

Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) revine în activitatea de creditare, după ce a fost cumpărată de către miliardarul indian Sanjeev Gupta de la Dorinel Umbrărescu. Banca și-a majorat de aproape nouă ori portofoliul de credite și și-a dublat numărul de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BRCI a fost cumpărată de Gupta anul trecut, după o perioadă în care a fost mai puțin activă, într-un context în care fostul proprietar, Dorinel Umbrărescu, a căutat un cumpărător. Portofoliul de credite al băncii a scăzut atunci puternic, în condițiile în care era, oricum, una dintre cele mai mici bănci din sistem.

Capitalul social al băncii a fost majorat cu 35 milioane de lei în acest an, iar portofoliul de credite a crescut de 8,7 ori la sfârșitul primului trimestru din 2021 față de perioada corespunzătoare din 2020.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

De asemenea, în ultimele 12 luni, banca și-a dublat numărul de angajați – 80% dintre aceștia provin din domeniul bancar, având, în medie, 15 ani de experiență, anunță BRCI.

Banca a mai investit și peste 1 milion de euro în tehnologie, inclusiv într-o platformă digitală.

“Obiectivul nostru este să utilizăm expertiza angajaților noștri și să valorificăm sprijinul acționarilor pentru a ne continua activitatea în sectorul financiar într-un mod sustenabil și pentru a genera valoare adăugată, integrând tehnologia în strategia noastră de business și oferind produse din ce in ce mai competitive”, spune George Ciobănașu, președinte al Consiliului de Supraveghere al BRCI.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

BRCI nu a publicat raportul anual pentru 2020. Potrivit datelor de la Finanțe, banca a încheiat anul trecut cu o pierdere de 10 milioane de lei, care se adaugă la pierderile mai vechi cumulate de circa 35 de milioane de lei. La finele lui 2019 banca avea active totale de doar 165,8 milioane de lei, plasate aproape integral în depozite la alte bănci comerciale, titluri de stat sau la BNR.

viewscnt
Afla mai multe despre
brci
banca romana de credite si investitii