Banca Transilvania pregătește obligațiuni de până la 350 de milioane de euro

Banca Transilvania pregătește obligațiuni de până la 350 de milioane de euro
scris 23 mai 2018

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Banca Transilvania a aprobat emiterea unor obligațiuni corporative cu scadența la 10 ani pentru o sumă de maximum 350 milioane euro, care urmează să fie listate la BVB.

După UniCredit Bank, Garanti Bank și Raffeisen Bank, și Banca Transilvania (TLV) intenționează să emită obligațiuni corporative care să fie listate la Bursa de Valori București. Instituția de credit a aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor lansarea unor emisiuni de obligațiuni subordonate cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, după caz, cu scadența de maximum 10 ani, pentru o sumă de până la 350 milioane lei. Obligațiunile ar urma să fie tranzacționabile pe piața reglementată a BVB.

În prezent, la cota acestei piețe sunt listate mai multe instrumente de acest tip emise de bănci. Anul trecut, UniCredit Bank a lansat la BVB obligațiuni în valoare însumată de 610 milioane lei, după ce instituția de credit mai avea un instrument obligatar emis încă din 2013, în valoare de 550 milioane lei. La jumătatea anului 2014, Garanti Bank și Raiffeisen Bank au lansat emisiuni de obligațiuni cu scadența la 5 ani, în sumă de 300 milioane lei și, respectiv 500 milioane lei.

Fondul american JC Flowers l-a instalat ca președinte al CA la Piraeus Bank România pe Nicolae Dănilă, fost președinte executiv al BCR. Dănilă a condus în anii \'70 sucursala Chase Manhattan Bank a lui David Rockefeller, bancher în relație cu Ceaușescu CITEȘTE ȘI Fondul american JC Flowers l-a instalat ca președinte al CA la Piraeus Bank România pe Nicolae Dănilă, fost președinte executiv al BCR. Dănilă a condus în anii '70 sucursala Chase Manhattan Bank a lui David Rockefeller, bancher în relație cu Ceaușescu

Anul trecut, International Investment Bank, instituție internațională cu sediul la Moscova a spart gheața pe piața instrumetelor obligatare, lansând o emisiune denominată în euro în valoare de 60 milioane euro, prima în valută, decontată prin sistemul Target2.

Banca Transilvania intenționează să forțeze noi limite, scadența de 10 ani fiind una ambițioasă pentru piața de capital românească, după cum ținta pentru finanțarea atrasă este considerabilă.

Banca Transilvania este una dintre poveștile de succes de la bursă, reușind să crească, prin finanțările atrase de pe piața de capital de la o bancă cu activități preponderent în zona Ardealului în anii ’90, către cea mai valoroasă instituție de credit românească, având o capitalizare bursieră de 10,33 miliarde lei (2,23 miliarde euro). Grupul BT a încheiat anul 2017 cu active de 59,8 miliarde lei (din care banca deține 59,3 miliarde lei), în creștere cu 15,1% față de 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
obligatiuni
bvb
bursa
raiffeisen bank
garanti bank
unicredit bank