Banco Santander a cumpărat grupul portughez Banif, pentru 150 milioane de euro

Banco Santander a cumpărat grupul portughez Banif, pentru 150 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2015

Banco Santander SA va achiziționa operațiunile de creditare ale grupului portughez Banif (Banco Internacional do Funchal SA) pentru 150 milioane de euro (163 milioane de dolari), prima achiziție de când Ana Botin a preluat funcția de președinte, în 2014, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clienții și sucursalele Banif vor fi transferate băncii spaniole Santander în cadrul procesului de dezmembrare a Funchal, a anunțat Banca Centrală a Portugaliei.

Ana Botin s-a angajat să se concentreze pe principalele afaceri ale Santander - cea mai mare bancă din zona euro - în cele zece piețe cheie, inclusiv Portugalia.

Luni, acțiunile Santander au scăzut cu 3%, la 4,57 euro, la Bursa de la Madrid. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 36%. Și acțiunile Banif au scăzut anul acesta cu 65%, evaluând banca la aproximativ 231 milioane de euro.

În urma achiziției cota de piață a Santander în Portugalia va crește la 14,5%.

În 2013, Portugalia a injectat 1,1 miliarde de euro în Banif, după ce banca nu a reușit să obțină suficient capital pentru a îndeplini cerințele autorităților de reglementare.

În septembrie 2014, Ana Patricia Botin a devenit cea mai puternică femeie din sectorul bancar european, succedându-i tatălui ei, Emilio Botin, în funcția de președinte al Banco Santander.

Până atunci, Ana Botin deținuse funcția de director general al subsidiarei Santander din Marea Britanie, fiind reprezentantul celei de-a patra generații din familie, care preia conducerea instituției. Ana Botin a studiat în Elveția, SUA și în Marea Britanie, vorbește cinci limbi străine și a lucrat inițial la J.P. Morgan, devenind vicepreședinte la 24 de ani.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banco santander
banif