Guvernatorul Băncii Naționale a Austriei: 25.000 de angajați din sectorul bancar austriac ar putea fi concediați

Guvernatorul Băncii Naționale a Austriei: 25.000 de angajați din sectorul bancar austriac ar putea fi concediați
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2015

Aproximativ 25.000 de angajați din sectorul bancar austriac și-ar putea pierde locurile de muncă în următorii 4-5 ani, a avertizat, vineri, guvernatorul Băncii Naționale a Austriei (OeNB), Ewald Nowotny, citând datele unui studiu derulat de OeNB, transmit APA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În sectorul bancar din Austria lucrau în 2008 aproximativ 80.283 de persoane, iar la sfârșitul lui 2014 mai erau 75.714 angajați.

Ewald Nowotny, care este și membru în Consiliul guvernatorilor BCE, a prezentat, vineri, raportul semi-anual cu privire la stabilitatea financiară. Acesta a apreciat că sectorul bancar din Austria este supraîncărcat, iar numărul locurilor de muncă va scădea cu o treime.

"Sunt în desfășurare schimbări structurale în sectorul bancar. Acestea vor ajuta băncile să fie mai rezistente, iar politica monetară va fi mai eficientă", a declarat Nowotny.

Și grupul bancar italian UniCredit a anunțat, luni seară, restructurarea operațiunilor de retail din Austria, în cadrul strategiei sale de a-și consolida capitalul, fără a cere acționarilor noi fonduri. Operațiunile de retail ale Bank Austria regrupează 200 de oficii bancare și aproximativ 9.200 de angajați în Austria.

'Băncile austriece încă se confruntă cu probleme, în special din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante din unele țări din Europa Centrală, Europa de Est și Europa de Sud-Est (CESEE). Băncile și companiile de asigurări ar trebui să-și revizuiască modelele lor de afaceri, structurile interne și rețeaua de filiale, pentru a-și majora profitabilitatea și pentru a fi pregătite pentru posibila perioadă de creștere economică redusă și rate scăzute ale dobânzilor', apreciază Banca Austriei.

Băncile austriece, în special Bank Austria, Erste Group Bank și Raiffeisen Bank International (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est și au o prezență importantă inclusiv în România.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banci austria
ewald nowotny
erste group bank
raiffeisen bank international