BERD analizează acordarea unui împrumut de 21 milioane euro municipiului Iași

BERD analizează acordarea unui împrumut de 21 milioane euro municipiului Iași
scris 20 iul 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de până la 21 milioane de euro municipiului Iași, fonduri destinate finanțării investițiilor în îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice.

Proiectul vizează reabilitarea a 15 clădiri publice aflate în proprietatea municipiului și reconstrucția unui depou de autobuze și tramvaie, ce va fi proiectat și echipat pentru 32 de tramvaie și 44 de autobuze electrice.

Costurile totale sunt estimate la 34,795 milioane de euro, finanțarea BERD urmând să acopere investiții de până la 21 milioane de euro.

SURPRIZĂ Lipsa de personal din agricultură face prima victimă. Ferma Caprele Irinucăi, un brand de familie indicat drept \ CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Lipsa de personal din agricultură face prima victimă. Ferma Caprele Irinucăi, un brand de familie indicat drept "una dintre mândriile județului Iași", oprește producția și se retrage de pe piață tocmai când a intrat pe profit

“Investițiile propuse vizează îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea poluării și economisirea resurselor cu peste 20%”, arată BERD.

Consiliul Director al BERD va decide dacă acordă împrumutul la finele acestei luni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
iasi
orasul iasi
municipiul iasi
imprumut berd
reabilitare cladiri iasi
reconstructie depou autobuze iasi
tramvaie electrice iasi