Scallier a preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara, pe care îl va opera sub brandul „FunShop Park”

Scallier  a preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara, pe care îl va opera sub brandul „FunShop Park”
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iul 2021

Grupul polonez Scallier a preluat parcul de retail Prima Shops din Timișoara de la dezvoltatorul de proprietăți imobiliare Oasis Retail Development & Consulting, pe care îl va opera sub brandul „FunShop Park”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Oasis Retail Development & Consulting, deținut de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, operează o rețea de parcuri de retail sub brandul Prima Shops. Proiectul Prima Shops din Timișoara a fost demarat în 2019, dar nu a fost finalizat.

Oasis Group este unul dintre principalii dezvoltatori și operatori de proprietăți de retail din România, având un portofoliu de aproape 2 milioane de metri pătrați de teren dezvoltat și peste 100 de proiecte de retail finalizate. Compania, din Sibiu, dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops și Family Center.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Grupul polonez a fost asistat de PeliPartners pentru realizarea tranzacției cu Oasis.

Profit.ro a anunțat recent că Scallier a început negocierile cu mari retaileri pentru închiriere de spații în parcurile de vânzare cu amănuntul pe care le pregătește în România, semnând un contract cu retailerul german Kik Textilien.

Kik va ocupa o suprafață de 640 metri pătrați în parcul Funshop care va fi deschis la Focșani, indică Wojciech Jurga, Managing Partner Scallier.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

La începutul anului 2018, Profit.ro a anunțat în premieră intrarea în România a retailerului german Kik Textilien, aflat printre primii zece cei mai mari furnizori pentru sectorul de retail din Germania, cu circa 3.400 de magazine în Europa, dintre care 2.600 de unități în Germania. Între timp, Kik s-a extins în România cu mai multe unități.

În vară, Profit.ro a anunțat că grupul polonez Scallier se extinde în România cu o rețea de parcuri de retail și vrea ca, până în 2022, să finalizeze 6 facilități comerciale pe piața locală sub brandul Funshop Park.

În acest an vor fi deschise astfel de parcuri la Roșiorii de Vede (6.300 mp) și Focșani (5.000 mp).

Celelalte parcuri de retail vor fi construite în Hunedoara, Vaslui și Vladimirescu (lângă Arad).

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Suprafața totală închiriabilă a celor 6 parcuri va fi de 40.000 de metri pătrați.

Luna trecută, Profit.ro a anunțat că Scallier a obținut deja autorizații de construire pentru 3 parcuri de vânzare cu amănuntul în România, iar în prezent are 7 spații securizate, în această lună urmând să înceapă construcția primului parc, cu o suprafață de 6.300 metri pătrați.

"Am decis să dezvoltăm proiecte pe piața românească atât datorită asemănărilor cu piața poloneză, cât și datorită etapei în care se află România. Averea rezidenților este în creștere, iar oferta de spații moderne de retail este foarte limitată. În multe orașe cu zeci de mii de oameni, nu există deloc astfel de spații", a declarat, în vară, Wojciech Jurga.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Fondat în 2011, Scallier are operațiuni în Polonia de aproape un deceniu și este specializat în managementul investițiilor în sectorul de reail.

viewscnt
Afla mai multe despre
scallier
funshop park
parcuri de retail
parc retail
centre comerciale romania