BRD a acordat Academiei Hagi credite de 3,5 milioane de euro în 2020

BRD a acordat Academiei Hagi credite de 3,5 milioane de euro în 2020
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 26 oct 2020

BRD și FC Viitorul Constanța au semnat contracte pentru facilități de credit în valoare de peste 3,5 milioane de euro, destinate atât finanțării proiectelor de investiții, cât și derulării în condiții optime a activității curente a companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primăvară, Profit.ro a anunțat că Viitorul Constanța, club de fotbal controlat de Gheorghe Hagi, se împrumută din nou la BRD.

O finanțare în sumă de 3 milioane de euro a fost destinată proiectului de modernizare și extindere a centrului de pregătire sportivă Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care are ca obiectiv extinderea cu spații destinate cazării juniorilor, antrenamentelor și recuperării, precum și cu o zonă administrativă nouă.

Dan Bucșa, UniCredit: Parlamentul subminează economia României. Creșterea pensiilor cu 40% duce la rating junk, scumpirea creditelor și curs de peste 5 lei . Taxarea veniturilor propusă de PSD nu acoperă cheltuielile CITEȘTE ȘI Dan Bucșa, UniCredit: Parlamentul subminează economia României. Creșterea pensiilor cu 40% duce la rating junk, scumpirea creditelor și curs de peste 5 lei . Taxarea veniturilor propusă de PSD nu acoperă cheltuielile

Banca a mai acordat recent și un împrumut de 2,5 milioane de lei pentru capital de lucru prin programul IMM Invest.

”Este foarte important pentru noi să definitivăm anul viitor prima etapă din ceea va deveni unul dintre cele mai performante complexuri sportive din Europa Centrală și de Est, destinate formării și pregătirii viitorilor fotbaliști de succes pe plan internațional”, a declarat fostul internațional Gheorghe Popescu, Președintele clubului FC Viitorul Constanța.

Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” a fost fondată în 2009 și se întinde pe un teren de 7 hectare în apropierea orașului Constanța. Mai mulți jucători formați de Academie au fost transferați la echipe din prima ligă românească sau din afara țării și reprezintă baza pentru clubul FC Viitorul, campioana din 2017.

În vara anului 2017, Viitorul s-a mai împrumutat, tot la BRD, cu 1,3 milioane lei, pentru a plăti prime și bonusuri jucătorilor care au câștigat atunci ultima ediția campionatului național.

În vara anului 2016, Hagi și-a mărit împrumutul pe care îl contractase la începutul acelui an pentru clubul de fotbal Viitorul Constanța de la Unicredit Bank, de la 1 milion de lei la 2,5 milioane de lei, garantând cu banii de la Liga Profesionistă de Fotbal și un bilet la ordin în alb, avalizat de el în nume personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
academia hagi
brd
imm invest