BRD a început creditarea prin “Noua Casă”

BRD a început creditarea prin “Noua Casă”
scris 6 oct 2020

BRD Groupe Société Générale a început să acorde împrumuturi ipotecare prin programul “Noua Casă” și poate acorda credite în valoare totală de aproximativ 500 de milioane de lei.

Banca acordă credite cu o dobândă de IRCC + 2pp, valoarea maximă a unui împrumut fiind de 66.500 de euro (echivalent în lei) pentru finanțarea unui imobil nou sau vechi, de o valoare maxima de 70.000 de euro, și un avans de 5%.

Pentru împrumuturile în valoare mai mare de 66.500 de euro și până la 119.000 de euro avansul este de minim 15%.

Polițiștii ar putea demara și controale în civil, pentru limitarea răspândirii coronavirusului CITEȘTE ȘI Polițiștii ar putea demara și controale în civil, pentru limitarea răspândirii coronavirusului

“Considerăm programul Noua Casă un complement binevenit pentru oferta internă a BRD și suntem convinși că oferim astfel o gamă completă de produse ipotecare”, spune Radu Topliceanu, Director General adjunct al BRD, responsabil pentru activitatea retail.

BRD a acordat începând cu 2009 peste 57.000 de credite "Prima Casă", în valoare de aproximativ 10,1 miliarde de lei. "Noua Casă" înlocuiește "Prima Casă", principala modificare fiind creșterea valorii garantate și a ponderii garanției - de la 40% la 50% pentru locuințele vechi, respectiv de la 50% la 60% pentru cele noi.

Mai multe bănci mari, precum Banca Transilvania, BCR, ING și CEC au anunțat încă de luna trecută startul noului program.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
noua casa