BRD a primit un nou plafon, de 157,7 milioane de lei, în programul Prima Casă

BRD a primit un nou plafon, de 157,7 milioane de lei, în programul Prima Casă
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 3 iul 2017

Banca va putea acorda credite noi în valoare de 315,4 milioane de lei, în cadrul noului plafon alocat de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul anului 2017, banca a acordat credite Prima Casă în valoare totală de 500 de milioane de lei, și are o cotă de piață de 29% în cadrul programului, potrivit unui comunicat de presă.

În acest an, cele mai multe dintre creditele Prima Casă acordate de BRD au fost  în București, urmat de județele Ilfov, Timiș, Iași și Cluj. Valoarea medie a unui credit este de aproximativ 180.000 lei (40.000 de euro).

BNR știe că se întâmplă ceva cu creditul și piața imobiliară, dar nu pune degetul pe Prima Casă CITEȘTE ȘI BNR știe că se întâmplă ceva cu creditul și piața imobiliară, dar nu pune degetul pe Prima Casă

De la începutul programului, în anul 2009, BRD a acordat 50.000 de credite Prima Casă, în valoare de peste 1,8 miliarde de euro (echivalent).

BRD acordă credite în cadrul programului Prima Casă cu dobândă nominală de Robor 3M + 2 puncte procentuale, pe o perioadă maximă de 30 de ani.

Ministerul Finanțelor a suplimentat, la mijlocul lunii trecute, cu 500 de milioane de lei plafonul alocat alocat băncilor, ceea ce le permite să acorde credite noi de circa un miliard de lei.

Băncile care au primit sume suplimentare sunt Piraeus Bank, OTP Bank, BCR, ING, Bancpost, Raiffeisen Bank, BRD, CEC Bank și Leumi Bank.

Până la finele lunii mai, băncile au epuizat aproape integral garanțiile de 2,5 miliarde de lei alocate pentru 2017, la care s-a adăugat un rest de 175,5 milioane de lei din sumele rămase neutilizate de anul trecut.

Potrivit datelor BNR aferente anului trecut, din creditele ipotecare acordate anul trecut 65% sunt prin programul Prima Casă, care ajuns, astfel, la 57% din stocul de credite ipotecare, cu un volum total de 34 de miliarde de lei, garanția statului fiind de 17 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casa
brd
plafon prima casa