Carrefour majorează temporar valoarea unui credit luat de la BRD, de la 65 milioane euro la 87,3 milioane euro

Carrefour majorează temporar valoarea unui credit luat de la BRD, de la 65 milioane euro la 87,3 milioane euro
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 13 feb 2017

Retailerul Carrefour România, care deține o rețea de peste 290 de hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate, a prelungit un contract de credit închieiat în 2013 cu BRD și a majorat valoarea acestuia la 87,3 milioane euro, pentru perioada 31 ianuarie – 31 iulie 2017. După această perioadă, în august 2017 – ianuarie 2018, creditul va reveni la valoarea de 65 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Facilitatea de credit este garantată cu ipotecă mobiliară asupra conturilor curente ale societății deschise la BRD”, potrivit unui anunț  al companiei.

Potrivit documentului citat, Carrefour a mai majorat temporar valoarea acestui credit în intervalul ianuarie-iunie 2015 de la 65 milioane euro la 155 milioane euro. În decembrie 2015, Carrefour a anunțat că a semnat un acord cu compania germană Rewe pentru preluarea celor 86 de supermarketuri Billa din România, tranzacție evaluată între 95-100 milioane euro. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței în iunie 2016.

Confirmare: AFI Brașov va avea ca ancoră un hipermarket Carrefour de 6.500 mp CITEȘTE ȘI Confirmare: AFI Brașov va avea ca ancoră un hipermarket Carrefour de 6.500 mp

La creditul de 83,5 milioane euro participă în calitate de codebitori și împrumutanți și societățile Artima, prin care Carrefour administrează rețeaua de supermarketuri Market, și Columbus Operațional, care administrează magazinele Billa.

Fiecare dintre aceste societăți beneficiază de câte un împrumut de 30 mililioane lei.

Recent, Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare al Carrefour România, arată într-o solicitare Profit.ro că retailerul ”va continua expansiunea în 2017, pe toate formatele, iar cel mai important eveniment va fi cu siguranță rebranduirea Billa”.

Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență CITEȘTE ȘI Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență

În anul 2016, grupul Carrefour a deschis 16 magazine dintre care: 13 magazine Market si 3 magazine tip hipermarket ( 2 in Bucuresti:Park Lake si Bucur Obor si 1 in Piatra-Neamt).

”2016 a fost un an foarte bun (conform INS consumul a crescut cu 8.1%), în mare parte datorat scăderii TVA”, spunea Andreea Mihai, care estimează continuarea creșterii consumului și în acest an, datorită scăderii TVA la 19%.

Carrefour este al doilea retailer din România, după cifra de afaceri obținută în 2015 de 6,18 miliarde lei (1,39 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
credite
brd