EXCLUSIV Emilia Bunea (Metropolitan Life) și Carmen Neagu (EnergoBit) au fost numite administratori ai retailerului Cora

EXCLUSIV Emilia Bunea (Metropolitan Life) și Carmen Neagu (EnergoBit) au fost numite administratori ai retailerului Cora
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 feb 2017

Retailerul Cora din grupul franco-belgian Louis Delhaize a operat modificări în Consiliul de Administrație al Romania Hypermarche SA, principala companie locală prin care se derulează operațiunile Cora din România, prin numirea ca administratori a Emiliei Bunea, directorul general al asigurătorului de viață Metropolitan Life, și a lui Carmen Neagu, CEO-ul grupului de companii de servicii energetice EnergoBit Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Bunea și Neagu au fost numite ca administratori independenți ai societății. Contactată de Profit.ro, Emilia Bunea a declarat că numirea în CA-ul Romania Hypermarche SA nu afectează în niciun fel poziția de director general la Metropolitan Life.

"Nu intenționez să iau nici o poziție executivă în managementul Romania Hypermarché SA și nu va interveni nici o schimbare în poziția deținută la Metropolitan Life Asigurări", a precizat Emilia Bunea.

Directorul general al EnergoBit, Carmen Neagu, nu a putut fi contactată.

Cântărețul de folk Victor Socaciu își lasă postul de consul la Montreal, unde l-a trimis Guvernul Ponta CITEȘTE ȘI Cântărețul de folk Victor Socaciu își lasă postul de consul la Montreal, unde l-a trimis Guvernul Ponta

Emilia Bunea este CEO al Metropolitan Life din 2014. Anul trecut, compania a fost preluată prin absorbție de către o subsidiară din Irlanda a grupului american MetLife. Bunea, care este Chartered Financial Analyst, a mai fost director financiar pentru operațiunile de asigurări din Europa ale grupului olandez ING, director general al administratorului local de pensii private ING Pensii și director financiar al ING Asigurări România.

Carmen Neagu a preluat conducerea EnergoBit la începutul anului trecut. Anterior, a deținut poziția de director executiv regional al General Electric Energy pentru Europa de Sud-Est. Neagu a mai ocupat funcții de top management la companiile de stat românești Electrocentrale București și Termoelectrica, precum și la fostul gigant energetic integrat CONEL. Ea a mai fost membru și președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, în perioada 2013-2015, și deține și 50% din firma de consultanță în energie Peria Capital.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat, în toamna anului trecut, un plan urbanistic zonal (PUZ) de extindere a centrului comercial Pantelimon al Cora. Tot în 2016, Cora și-a extins magazinul din centrul comercial City Park din Constanța, cu aproape 2.000 mp. De asemenea, a fost introdus și în Constanța serviciul de cumpărături online, care până atunci fusese disponibil doar în București.

Potrivit ultimelor date publice disponibile, Romania Hypermarche SA din grupul Cora a terminat anul 2015 cu un profit net de 39,81 milioane lei, cu 59% mai mare față de 2014, la o cifră de afaceri de 1,72 miliarde lei, în ușoară creștere comparativ cu anul anterior. Cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezentă pe piața românească din 2003 și operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
cora
cora pantelimon
louis delhaize
romania hypermarche sa
emilia bunea
metropolitan life
carmen neagu
energobit