CEC Bank cumpără un sistem informatic de trezorerie de la FIS Global

CEC Bank cumpără un sistem informatic de trezorerie de la FIS Global
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 27 apr 2022

CEC Bank va implementa un sistem informatic modern pentru activitățile de Trezorerie și management de bilanț, bazat pe soluția oferită de grupul american FIS Global – unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de soluții și tehnologii pentru sistemele bancare și de plăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul a fost selectat după un proces internațional și va fi utilizat pentru activitățile specifice de Trezorerie din bancă, cum ar fi tranzacțiile pe piața interbancară - monetară și valutară - și operațiunile cu titluri de stat, inclusiv generarea mesajelor SWIFT aferente, anunță banca deținută de stat.

Sistemul va oferi în timp real situații agregate despre pozițiile bilanțiere ale băncii, fiind un instrument util în gestionarea unor indicatori bancari esențiali, precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobândă sau profitabilitatea.

ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane CITEȘTE ȘI ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane

”Cu soluția FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru bănci disponibile la nivel global”, a declarat Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive în cadrul CEC Bank.

Banca mai arată că acest proiect face parte din programul de modernizare, prin care își propune să ajunge în top cinci cele mai mari bănci după active din România – anul trecut a depășit UniCredit Bank și a trecut de pe 7 pe 6, cu un volum al activelor de 50,6 miliarde de lei, în creștere cu aproape 23% față de 2020.

FIS Global este o companie multinațională globală, din topul Fortune 500, specializată în oferirea de servicii și produse destinate sectorului financiar și cunoscută în special datorită dezvoltărilor de tip Fintech care adresează segmentele de procesare a plăților, bancar și piețe de capital. Anual, prin tehnologiile FIS se realizează peste 75 de miliarde de tranzacții în valoare de peste 9.000 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
trezorerie
fis global