CEC Bank poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest

CEC Bank poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest
scris 28 apr 2020

CEC Bank poate acorda credite de aproximativ 2 miliarde de lei prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de 1,7 miliarde de lei.

Prin programul IMM Invest, firmele pot lua credite de investiții și capital de lucru în limita plafonului de 10 milioane de lei. Plafonul total de garanții este de 15 miliarde de lei. Peste 17.000 de companii au depus deja cereri de finanțare pe site-ul dedicat.

Dobânda este subvenționată de stat de la acordarea creditelor și până la finele anului, iar comisionul de risc și comisionului de administrare sunt subvenționate pe întreaga durată de derulare a finanțării. De asemenea, nu se percep comisioane de rambursare anticipată.

Fluxul pentru acordarea acestor finanțări este cel stabilit prin  normele de aplicare pentru programul IMM Invest și presupun analiza și aprobarea solicitării atât la nivelul băncii finanțatoare, cât și la nivelul Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, anunță CEC Bank.

Credite pentru finanțarea activității curente prin IMM Invest

Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2,5% pe an și este acoperită de stat până la sfârșitul anului.

VIDEO&FOTO 100 de arestări la Berlin, după ciocniri ale poliției cu zeci de manifestanți împotriva izolării impuse din cauza covid-19 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO 100 de arestări la Berlin, după ciocniri ale poliției cu zeci de manifestanți împotriva izolării impuse din cauza covid-19

Suma ce poate fi împrumutată este dublul cheltuielilor salariale, inclusiv contribuțiile suportate de angajator la nivelul anului 2019 sau maximum 25% din cifra de afaceri a anului 2019, sau o valoare care să rezulte din nevoile sale de lichidități pentru maxim 18 luni de la momentul acordării facilității. Plafoanele maxime pentru un astfel de credit au fost stabilite la 500.000 lei pentru microintreprinderi, 1.000.000 lei pentru întreprinderi mici și 5.000.000 lei pentru întreprinderile mijlocii.

Garanția de stat poate acoperi 90% din valoarea finanțării în cazul creditelor acordate microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, respectiv 80% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Finanțările pot fi acordate pe o durată de maximum 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire cu un interval similar.

Credite pentru investiții prin IMM Invest

Dobânda standard, este ROBOR la 3 luni plus o marjă fixă de 2% pe an și este acoperită de stat până la sfârșitul anului.

Suma maximă ce poate fi împrumutată este de 10.000.000 de lei, iar garanția de stat poate acoperi 80% din valoarea finanțării, indiferent de categoria IMM-urilor.

Finanțările pot fi acordate pe o durată de maximum 72 de luni, cu posibilitatea unei perioade de gratie de maximum 18 luni.

CEC Bank are în portofoliu peste 12.000 de companii și un sold al creditelor pe acest segment de peste 12 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
cec bank