Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, taie 4.300 de locuri de muncă pentru a-și reduce costurile

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, taie 4.300 de locuri de muncă pentru a-și reduce costurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2019

Commerzbank, a doua bancă din Germania ca mărime, după Deutsche Bank, intenționează să desființeze 4.300 de locuri de muncă, parte a unui nou plan strategic care prevede și vânzarea unei participații din unitatea sa poloneză mBank în vederea reducerii riscului și a eliberării de cash necesar acestor măsuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

A doua cea mai mare bancă din sistemul financiar german plănuiește să închidă 200 de sucursale ca parte din măsurile de redresare și să cumpere cei 18% pe care încă nu îi deține din banca sa online Comdirect Bank AG, potrivit unei declarații făcute vineri și transmise de Bloomberg.

Aceasta este cea mai mare schimbare a băncii de la momentul în care directorul executiv Martin Zielke, acum trei ani, își anunța strategia de concentrare pe împrumuturi de tip retail și clienți corporate pe piața germană.

Zielke a discutat la începutul acestui an o fuziune cu Deutsche Bank. Dar discuțiile au eșuat după șase săptămâni, băncile menționând riscurile unui astfel de acord, costurile de restructurare și capitalul necesar, între motivele deciziei de a renunța la negocieri.

NBG, care a semnat cu Eximbank pentru Banca Românească, vrea să vândă credite neperformante de 200 de milioane de euro din România CITEȘTE ȘI NBG, care a semnat cu Eximbank pentru Banca Românească, vrea să vândă credite neperformante de 200 de milioane de euro din România

Commerzbank, care încă este deținută parțial de statul german, în urma unui program de salvare din perioada crizei financiare, a redus costurile și a investit în tehnologie. Profitul băncii a crescut puternic în 2018, față de anul anterior, dar Zielke a spus că profitul trebuie îmbunătățit în continuare.

Și Deutsche Bank va desființa 18.000 de locuri de muncă, într-o restructurare de 7,4 miliarde de euro, care va fi una dintre cele mai importante efectuate de o bancă de investiții după criza financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
commerzbank
deutsche bank